بهداشت جهانی هشدار داد؛ افزایش مرگ زودرس با مصرف این نوع مواد غذایی

تبلیغات بنری


افزایش مرگ و میر زودرس در نتیجه مصرف این نوع غذا

خبرگزاری ایرنا نوشت: سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل جدیدی درباره شیرین کننده های بدون قند که اغلب به عنوان شیرین کننده های مصنوعی یا کم کالری شناخته می شوند، منتشر کرده است که بر پرهیز از مصرف شیرین کننده های بدون قند برای کنترل وزن یا کاهش وزن تمرکز دارد و توصیه می کند. در مورد خطر ابتلا به بیماری های غیر واگیر.

پس از انجام یک بررسی، محققان به این نتیجه رسیدند که جایگزینی شیرین کننده های شیرین با شیرین کننده های غیر قندی کاهش وزن طولانی مدت را در بزرگسالان و کودکان بهبود نمی بخشد.

با این حال، داده‌های کارآزمایی بالینی نشان داده‌اند که مصرف بیشتر شیرین‌کننده‌های غیر قندی در صورت جایگزینی با شکر یا نوشیدنی‌ها و حتی غذاهای شیرین شده با شکر باعث دریافت کالری کمتری می‌شود.

شیرین کننده های غیر قندی نیز تأثیر قابل توجهی بر میزان گرسنگی یا سیری نداشتند. برخی کارآزمایی‌ها گرسنگی کمتری را با شیرین‌کننده‌های بدون قند نشان دادند، اما برخی دیگر اشتهای قوی‌تری (افزایش اشتها) در شرکت‌کنندگانی که مقادیر بیشتری از نوشیدنی‌های بدون قند مصرف کردند، نشان دادند.

به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مطالعات نشان داده است که مصرف طولانی مدت نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های غیر قندی با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و مرگ زودرس در بزرگسالان مرتبط است.

به گفته دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مطالعات نشان داده است که مصرف طولانی مدت نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های غیر قندی با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و مرگ زودرس در بزرگسالان مرتبط است.

همچنین، مصرف مقادیر زیادی شیرین کننده های غیر قندی، در نوشیدنی ها یا افزودن آنها به غذاها، با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.

سازمان بهداشت جهانی خاطرنشان کرد که «علیت معکوس» ممکن است در ارتباط مثبت نقش داشته باشد، به طوری که شرکت‌کنندگانی که مصرف بالای شیرین‌کننده‌های غیر قندی داشتند، تمایل به داشتن BMI، چاقی یا عوامل خطر سندرم متابولیک بالاتری داشتند و بنابراین ممکن است در حال حاضر در خطر ابتلا به بیماری مزمن

این مطالعه هیچ ارتباطی بین مصرف نوشیدنی های شیرین بدون قند و سرطان یا مرگ ناشی از سرطان پیدا نکرد.

با توجه به این نتایج، سازمان بهداشت جهانی توصیه کرد که افراد از ابتدای زندگی برای کاهش کامل شیرین کننده ها در رژیم غذایی تلاش کنند، زیرا شیرین کننده های غیر قندی ارزش غذایی ندارند.

از جمله این شیرین کننده های مصنوعی می توان به آسه سولفام K، آسپارتام، ساخارین، سوکرالوز و استویا اشاره کرد که تجزیه آنها بر اساس الکل های قندی (پلیول ها) مانند مالتیتول، زایلیتول و سوربیتول است که به بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شود.

کارشناسان هاروارد با توصیه سازمان جهانی بهداشت برای کنترل مصرف شیرینی ها موافق هستند، اما انتقاد می کنند که این متاآنالیز مطالعات بزرگ را کنار گذاشته است.

مطالعه کوهورت آینده‌نگر، که بیش از 100000 نفر را شامل شد، نشان داد که افزایش مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی با کاهش وزن در طول زمان مرتبط است، همانطور که در مورد نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر، مطابق با مطالعات تجربی کوتاه‌مدت بود.

بر اساس مدل های آماری، تخمین زده می شود که جایگزینی یک نوشیدنی شیرین شده با قند با یک نوشیدنی حاوی شیرین کننده های مصنوعی منجر به کاهش 4 درصدی در خطر مرگ کلی، کاهش 5 درصدی در خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و کاهش می شود. در خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی: 5٪. کاهش 4 درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی. بخشی از خطر مرگ با سرطان مرتبط است.

البته وقتی نوبت به نوشیدنی ایده آل برای سلامتی طولانی مدت می رسد، باید گزینه های دیگری را نیز در نظر بگیریم. فرانک هو، رئیس بخش تغذیه دانشگاه هاروارد توضیح می دهد که برای مصرف کنندگان منظم نوشیدنی های شیرین شده با شکر، نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی می توانند به عنوان یک جایگزین موقت استفاده شوند. با این حال، بهترین گزینه ها آب و قهوه یا چای شیرین نشده است.

تبلیغات بنری

ettelaat به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *