امارات حکومت طالبان را به رسمیت شناخت.
به گزارش تارنمای بهارین، امارات پس از چین دومین کشوری است که حکومت جنبش طالبان (امارت اسلامی افغانستان) را به رسمیت می شناسد.
روز چهارشنبه (دیروز) دولت امارات استوارنامه اولین سفیر طالبان در ابوظبی را پذیرفت. این بزرگترین دستاورد دیپلماتیک طالبان از زمان اعزام سفیر خود به پکن است.
سفیر طالبان رونوشت استوارنامه خود را به معاون وزیر امور خارجه امارات تسلیم کرد.
وزارت خارجه طالبان با انتشار متنی در توییتر اعلام کرد که استوارنامه بدرالدین حقانی سفیر این کشور در ابوظبی توسط وزارت امور خارجه امارات پذیرفته شده است.
پیش از آن بدرالدین حقانی نماینده دولت طالبان در ابوظبی بود و فعالیت های سفارت افغانستان در امارات را مدیریت می کرد.
ورث الدین حقانی هیچ رابطه ای با وزیر داخله طالبان (سراج الدین حقانی) ندارد، بلکه عضوی از تیم اوست.
در خبر منتشر شده در سایت وزارت امور خارجه افغانستان آمده است:
امارات متحده عربی استوارنامه مولوی بدرالدین حقانی سفیر امارت اسلامی افغانستان را امروز (چهارشنبه) به آقای سیف عبدالله الشمسی، معاون وزیر کشور تسلیم کرد. پروتکل وزارت امور خارجه امارات متحده عربی با اشاره به اینکه روابط بین افغانستان و امارات متحده عربی تاریخی است، از ادامه همکاری ها و کمک های آن کشور ابراز خرسندی کرد که روابط دو کشور با تعیین سفیر جدید تقویت خواهد شد و افغانستان به زودی استوارنامه خود را طی مراسمی رسمی به نمایندگی از کشور میزبان به امیر امارات تقدیم خواهد کرد.
جالب اینجاست که سایت وزارت امور خارجه امارات، سفیر طالبان (امارت اسلامی افغانستان) را سفیر جمهوری اسلامی افغانستان (دولت سابق) معرفی کرده است.
سراج الدین حقانی، وزیر داخله حکومت طالبان، از سوی ایالات متحده به فعالیت های تروریستی متهم و تحت تعقیب است. وی در هفته های گذشته از ابوظبی بازدید و با نخست وزیر امارات (شیخ محمد بن زاید) دیدار و گفتگو کرد.
دبی نقش مهمی در اقتصاد افغانستان ایفا می کند، به ویژه که این کشور در حال حاضر با تحریم های گسترده مواجه است. یکی از کانال های اصلی انتقال پول و کالا بین افغانستان و جهان دبی است.
اگرچه طالبان همچنان منزوی است و از سوی کشورهای غربی به رسمیت شناخته نشده است، اما در تلاش است تا روابط دوجانبه با قدرت های منطقه ای برقرار کند.
هفته گذشته عبدالله آر بیوف، نخست وزیر ازبکستان به افغانستان سفر کرد. این بالاترین سطح سفر یک مقام خارجی به کابل از زمان بازگشت طالبان برای حکومت بر کشور در سه سال گذشته است.
سازمان ملل می گوید که با توجه به محدودیت های اعمال شده از سوی این دولت بر زنان و دختران، به رسمیت شناختن حکومت طالبان غیرممکن است.
حکومت طالبان از ادامه تحصیل دختران پس از 6 سال دبستان و ثبت نام در دانشگاه ها جلوگیری کرد. علاوه بر این، کار زنان ممنوع است.
آرشیو – پذیرایی سفیر چین در دفتر نخست وزیر حکومت طالبان (امارت اسلامی افغانستان)
پیش از این دولت چین رسما سفیر خود را به کابل فرستاده و میزبان سفیر رسمی حکومت طالبان بود.
به استثنای دولت های امارات متحده عربی و چین، هیچ کشوری در جهان حکومت طالبان (امارت اسلامی افغانستان) را به طور کامل به رسمیت نشناخته است.
پس از سقوط حکومت جمهوری اسلامی افغانستان در کابل در سال 1400 و بازگشت طالبان به قدرت، کشورهای غربی دولت جدید را به رسمیت نشناختند و سفارتخانه های افغانستان را بستند، اما کشورهای منطقه سفارتخانه های خود را باز نگه داشتند. بیشتر آنها سفارتخانه ها را به نمایندگان طالبان تحویل دادند و تعداد کمی از آنها هنوز با کارمندان دولت قبل صاحب سفارتخانه ها هستند. نمایندگان طالبان در این کشورها، نه به عنوان سفیر، بلکه به عنوان هیئت، مسئولیت مدیریت سفارت های افغانستان را بر عهده دارند.
asriran به نقل از بهارین