حسن مرادی، استاد دانشگاه تهران و کارشناس انرژی در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین»، با اشاره به شرایط سخت دولت چهاردهم مدیریت نفت، گفت: آمار و ارقام مقوله ای نیست که بتوان به خورد مردم داد. با تبلیغات و تبلیغات حقایق قبل از دولت سیزدهم و در دوران دولت سیزدهم به وضوح برای همگان مشخص است و برنامه باقی مانده از دولت چهاردهم نیز برای افکار عمومی مشخص است. مشخص است که افزایش تولید محصول و رونق صادرات نفت، البته چندین سال طول خواهد کشید. این بدان معناست که گام های مثبت در مسیر نفت را نمی توان به یک دولت یا دوره خاصی مرتبط کرد و سال ها طول می کشد.
این استاد دانشگاه تهران گفت: پروژه تولید فرآورده های نفتی یک شبه انجام نمی شود و رسیدن به اهداف تعیین شده چندین سال زمان می برد. به همین دلیل بسیاری از دولت ها درگیر اجرای پروژه های مهم هستند. به عنوان مثال در مورد کریدور جنوب به شمال ساحل مکرین و بندر عظیم چابهار که از تحریم های آمریکا معاف هستند، با هند توافق کرده ایم که این کشور این بندر را بسازد و راه آهن و دسترسی به این بندر را ایجاد کند. . واضح است که نمی توان این پروژه را به یکباره انجام داد و تنها به یک دولت پیوند زد.
وی گفت: ایجاد و اجرای سمت معاونت اقتصادی رئیس جمهور در وزارت امور خارجه تصویب شد که باعث شد از فعالیت سیاسی صرف به سمت فعالیت اقتصادی برویم و امیدواریم این روند جدی گرفته و اجرایی شود. در کشور.” دولت چهاردهم.» به این ترتیب رایزنی های سیاسی و اقتصادی به کشورها منصوب شدند که این روش در روابط تجاری ایران تأثیر مثبتی داشت و امیدوارم از این پس به همین منوال ادامه پیدا کند. میلیاردها دلار به خزانه کشور وارد می شود، متأسفانه از کمبود بودجه رنج می برند که باید هر چه سریعتر رفع شود تا بتوانیم به دستاوردهای قابل توجهی به ویژه در تجارت با کشورهای همسایه دست پیدا کنیم.
مرادی افزود: برنامههای اقتصادی بهویژه پروژههای نفتی در شرایطی که در معرض تحریم هستیم، میتواند اهمیت راهبردی زیادی برای اصلاح رکود اقتصادی داشته باشد.
ettelaat به نقل از بهارین