باستان شناسان نگران کوچک شدن حرایم محوطه های تاریخی هستند

تبلیغات بنری

انجمن آثار باستانی ایران با ابراز نگرانی از «بازنگری در تابوها» از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست «به خاطر ایران» از هیچ کوششی دریغ نکند و از کارشناسان دلسوز و همکار در این سه حوزه بهره ببرد و شجاعانه رسیدگی کند. موضوع تخریب اماکن تاریخی کشور و غارت آثار باستانی و اشیای تاریخی از کشور ورودی و جمع آوری ثروت دلالان عتیقه تاریخی.

به گزارش النا، انجمن آثار باستانی ایران با ارسال نامه ای به سید رضا صالحی (وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) از وی خواست تا از هیچ تلاشی برای حفاظت از میراث فرهنگی کشور دریغ نکند.

در مقدمه این نامه آمده است: جامعه آثار باستانی ایران برای ایشان در اداره امور این وزارتخانه آرزوی توفیق دارد و امید است در دوران مدیریت خود نگاه تخصصی را در اولویت قرار دهد و از متخصصان و مردم دلسوز بهره مند شود. متخصصان این سه حوزه علاوه بر استفاده از تمامی توانمندی های موجود کشور در نهادهای عمرانی و تخصصی، در جهت ساماندهی امور این وزارتخانه و تعمیق تعاملات مناسب برای بهبود وضعیت میراث فرهنگی کشور تلاش می کنند. با شجاعت با آن مقابله کنید موضوع تخریب اماکن تاریخی کشور و غارت آثار باستانی و اموال تاریخی کشور است و از هیچ کوششی «به خاطر ایران» دریغ نمی‌کنند.

انجمن آثار باستانی ایران یادآور شد: «برنامه نامنسجم و بخشی از سخنان آقای صالحی امیری درباره «بازنگری در تابوها» در صحن مجلس که به شکلی نامناسب منعکس شد، نگرانی عمیق متخصصان را برانگیخت. جامعه» تاکید کرد: اتفاقا امروز یکی از مشکلاتی که وضعیت اماکن، ابنیه و بافت های تاریخی در کشور ما وجود دارد این است که اکثر آنها نه از ضوابط فضا و حریم برخوردار هستند و نه حفاظت می شوند.

آثاری که اساس غارت و چپاول است و اشیایی که از آنها به دست آمده در موزه های غرب و شرق و کشورهای عربی خلیج فارس یافت می شود. مشکل این وزارتخانه ناتوانی در مبارزه با افراد، سازمان ها و نهادهایی است که بر خلاف تمامی قوانین مذکور مانند ماده 83 در برنامه هفتم توسعه، حریم ها و حریم آثار تاریخی را زیر پا می گذارند و به آنها آسیب می زنند. الف).

با انفعال وزارتخانه و نهادهای مسئول، بازرگانان آثار باستانی تاریخی فضای مجازی را اشغال کردند و با تشویق ناآگاهان، آنها را به شناسنامه فرهنگی و تاریخی ملت تبدیل کردند و مردم فقیر را ابزاری برای سودجویی خود قرار دادند. سیاست ها را هدف قرار دادند تا اینکه با دادن مبالغ ناچیز به کار گرفته شدند و به حیات فرهنگی و تمدنی ملت آسیب وارد کردند.

در ادامه پیام انجمن آثار باستانی ایران آمده است: امیدواریم با جا انداختن مشاهیر و مشاهیر اهمیت این مسئولیت سنگین را که بر دوش و در دوران خدمتشان گذاشته شده است احساس کنند. کارشناسان، نمایندگان، مشاوران و همکاران صاحب نام از جمله باستان شناسان مجرب و کوشا کشور در تلاش برای مرمت و احیای بدنه آسیب دیده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور هستند.

امروز کارکنان کارشناسان و کارشناسان این وزارتخانه دچار فرسودگی شدید شده اند و این وزارتخانه را از انجام وظایف و وظایف خود ناتوان کرده است. بسیاری از آثار و محوطه های باستانی کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند و حتی با وجود منطقه و حریم خصوصی، تعداد زیادی از آنها همچنان در معرض تخریب و تخریب هستند.

در سال‌های گذشته کسانی که در بحث بازنگری و کاهش ممنوعیت‌های میراثی مرتکب اشتباه شدند، یا با اصول و وظایف این وزارتخانه آشنا نبودند و از آگاهی کافی از اهمیت میراث فرهنگی و ارزش‌های آن بهره‌مند نبودند. در پشت صحنه به بررسی ممنوعیت های آثار تاریخی پرداختند و به دنبال سود بودند.

این در حالی است که در کشورهای پیشرفته و مترقی جهان، هر روز بر دقت قوانین حفاظت و حراست از ارزش‌های میراث فرهنگی، بافت‌های تاریخی و محوطه‌های باستانی آنها افزوده می‌شود و با صدور قوانین سخت‌گیرانه کیفری و فرهنگ‌سازی صحیح، از تخریب و تخریب آن بکاهند. مکان های باستانی آنها با شناخت ظرفیت های عظیم آثار تاریخی و محوطه های باستانی، تلاش زیادی برای ترویج گردشگری و جلب مشارکت مردم در حفظ میراث فرهنگی با اقدامات مختلف انجام داده اند.

انجمن باستان شناسی ایران امیدوار است وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با درایت و هوشیاری این هشدار را بشنوند و قبل از بدتر شدن وضعیت میراث فرهنگی کشور، با دادن جای خود به کارشناسان با سابقه خوب، تدبیری بیندیشند.

انجمن باستان شناسی ایران اعلام کرد که آمادگی ارائه مشاوره برای ارتقای کیفیت فعالیت های میراث فرهنگی در کشور را دارد.

تبلیغات بنری

asriran به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *