برخوردهای رادیکالی و ستیزه گر با پزشکیان/ مخالفان دیروز انتخابات، امروز نگران تضعیف جمهوریت شده اند!

تبلیغات بنری

روزنامه الشرق؛ وحیده کریمی

مسعود پزشکیان، برنده سخنرانی وحدت ملی، این روزها آماج حملات مخالفانش است و بیگانگانی که انتخابات را فرمان و رئیس جمهور را از پیش تعیین شده می دانستند، امروز در موضع حمایت از «جمهوری» کشور ظاهر می شوند. رژیم می گوید چرا شورای وزیران با شور و شوق و مشورت و درایت و جمع آوری نظرات دستگاه های حاکمه تکمیل شد و رادیکال های داخلی به بهانه ایجاد زمینه های مشورت با رئیس جمهور به آن حمله می کنند. چرا این حقیقت را در یک جلسه عمومی بیان کرد.

مخالفان انتخابات که همچنان از حضور مردم در پای صندوق های رای به دلیل پیروزی کاندیدایی که مخالف انتصاب او بود ناراحت بودند، اکنون خواستار جمهوریت بودند و می گفتند که سخنرانی پزشکیان در مجلس همان است. اعلام رسمی حذف جمهوری

در مورد شهرک نشینانی که در منطقه گرایی غوطه ور بودند، به جای اینکه صرفا نظر رهبری را در مورد تشکیل دولت جویا شوند، اتفاق روز چهارشنبه در مجلس را ناشی از عزل رهبری از سوی رئیس جمهور و وظیفه خود دانستند. ادعای آنها مبنی بر حمایت از گزینه هایی که رهبری به آنها اعتماد دارد یا منافع جناحی آنها هنوز مشخص نشده است و با این کار منافع ملی را هدف تخریب خود بر منافع حزبی قرار داده اند.

اما سوال مهم اکنون این است که آیا “جمهوری” در ایران با چالش سختی روبرو بود؟ با این حال، تشکیل دولت برای همه دولت‌های گذشته با استعلام‌های معمول و اخذ نظرات دولت تکمیل شد. آیا جمهوری در آن زمان تعریف دیگری داشت؟ آیا رئیس جمهور طبق وعده همیشگی خود هر آنچه را که در تصمیم گیری نهایی و معرفی دولت انجامیده است به مردم صراحتاً به اطلاع مردم رسانده است یا منتقدان باعث ایجاد سوءتفاهم از ارکان اساسی جمهوری می شوند؟ تبلیغات رسانه ای؟

مجموعه ای از این سوالات پس از آخرین سخنرانی رئیس جمهور بارها در شبکه های اجتماعی مطرح شد و گروه تحریم کنندگان را به همکاری با مخالفان هیات وزیران (در عین طرح اتهام ناممکن نقض نظام جمهوری اسلامی) برای تهیه مطالب مناسب برانگیخت. برای حمله پزشکیان، این زمانی است که جریان رادیکال داخلی که پیش از اجماع ملی مغلوب شکست شده بود، حملات خود را به سوی تمامی نیروهای اجرایی موثر در پیشبرد پروژه اجماع ملی سوق داد.

به عنوان مثال رسایی به قالیبافان توییت می کند: «این هم بگذرد». زیرا عملکرد قالیبافی در زمان رای اعتماد نقش تعیین کننده ای در نزدیک شدن دولت و مجلس نمایندگان داشت. یا حسین شریعتمداری با اشاره به شخص رئیس جمهور می نویسد که سخنان پزشکیان ادعای دروغینی است که رهبری باید فوراً آن را تکذیب کند. یا محمودی نماینده مجلس در انتقاد از پزشکیان گفت: رؤسای جمهور در سطوح مختلف نظام به رایزنی ها، لابی ها و گفت وگوهایی که داشته اند، هیچ سابقه ای وجود ندارد.

همه این نوع جلسات می تواند یک هدف داشته باشد و آن ایجاد تقابل بین عناصر مختلف همگرایی ملی و تفرقه ملی است.

به هر حال علی مطهری می گوید: سخنان رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد مجلس، شبهه حاکمیت دوگانه ای را که معمولاً دولت ها با آن مواجه هستند برطرف کرد، آن را روشن کرد و نشان داد که دیگر پشت صحنه و تندرو وجود ندارد. از ابزار نزار آقا خلع سلاح به کار خود ادامه می دهند.

ادعای حذف جمهوری از پایه دروغ است

«تضعیف جمهوری» کلیدواژه حملات اخیر به مسعود پزشکیان است که در مقام مشورت و برای رسیدن به تفاهم و وحدت، با تعطیلی حکومت وحدت ملی موافقت کرد که منجر به عزل رسمی ریاست جمهوری شد. جمهوری. ادعای عباس عبدی از اساس اشتباه است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه ای معتقد است «کسانی که این انتقاد را می کنند مطلقاً معنای جمهوری خواهی را درک نمی کنند». به گفته این پژوهشگر اجتماعی: «جمهوری شامل همه مردم است و اساس آن توافق و تفاهم است، اگر گفته شود مردم به «من» رای داده اند، می ایستم و مقابله می کنم و کوتاه نمی آیم و حذف نمی کنم. سیاست حذف را هم اجرا خواهد کرد، یادتان هست در دولت روحانی چه گذشت؟

این روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب با تاکید بر اصل جمهوریت توضیح می‌دهد: اساس جمهوریت بر اساس یک توافق روشن و قبلی است که همه باید بر اساس همین توافق با یکدیگر همزیستی کنند. وی می افزاید: خوب اگر آقای مدشکیان بر اساس جمهوریت که مجلس هم قبول دارد و قانون است، بدون توافق و مشورت لیست وزرا را به مجلس می فرستاد، می توانست آن را رد کند. هیأت وزیران با توجه به اختیارات خود. در چنین شرایطی طرفداران این نوع جمهوری چه انتقادی می توانند داشته باشند؟

عبدی با اشاره به انتقادات شدیدی که در روزهای اخیر به او شده است، می‌گوید: «اینها اعتراضات بی‌اساس و ناشی از روحیه انقلابی و مبارزاتی است، در عین حال باید موفقیت مسعود مازیکیان را تبریک بگوییم، زیرا او صادقانه تمام اتفاقات را بیان کرد. نحوه انتخاب وزرا در حالی که وزرا در بیان حقایق با مردم این صراحت را نداشتند و عبدی در این باره می گوید: شاید باید گفت که ما حاضر به شنیدن نیستیم. گزارش صادقانه.»

از سوی دیگر و در میان هجمه ها به شیوه تکمیل کابینه وزیران، جنبش پایداری رادیکال که این روزها بازنده اصلی عرصه سیاست است، پزشکیان را متهم می کند که توانسته اند در عرصه انتخابات پیروز شوند و در انتخابات پیروز شوند. . اعتماد وزرا به پرداخت دستمزد رهبر انقلاب و در این زمینه عباس عبدی معتقد است: جنبش پایداری پر از تناقض است و اتفاقاً هر چه از رهبری برای خود خرج می کنند نظر شخصی خودشان است.

وی ادامه می دهد: اکنون که دیگران بر اساس آنچه اتفاق افتاده است روایت می کنند، جریان رادیکال پایداری را در وضعیت خطرناکی قرار داده است که راه پیش و پس ندارد، سپس دلیل ذکر مقام رهبری را مدعی می شوند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه وقتی نظر رهبری گفته می‌شود باید قانع شوند، می‌گوید: «می‌توانند با نظر رهبری موافق باشند یا اگر مطابق میلشان نیست، نظر مخالف را بیان کنند و رفتار ریاکارانه قابل قبول نیست، اگر زیر نظر رهبری باشند، معلوم است که رهبری با هیأت وزیران موافق هستند و پزشکیان هم این را نقل کردند، این مشکل خودشان و مربوط به خودشان است از دیدگاه خود، و نباید نگران گسترش مواضع خود باشند.

پزشکیان به دنبال توافق سیاسی با توافق اداری هستند

حشمت الله فلاحت بشه نماینده ادوار نیز در گفتگویی که از ادعاهایی مانند حذف جمهوریت در انتخابات دولت چهاردهم انتقاد کرده است، معتقد است: رفتار پزشکیان نتیجه درک سیاسی ایشان از شرایط موجود است. کشور.» . بنابراین باید آنها را دو مرحله متفاوت در این مسیر دانست.»

فلاحت پیشه در توضیح آنچه معتقد است رفتار رئیس جمهور جدید است، می گوید: «ما دیدیم که در مرحله اول اتفاقی که افتاد یک توافق مدیریتی بود که به گفته آقای مزیکیان ممکن است آغاز یک توافق سیاسی باشد. لذا بر اساس رایزنی هایی که در مورد نحوه انتخاب دولت انجام داد و بر اساس تجربیات قبلی در رسیدن به اجماع اداری و در نهایت اجماع سیاسی، با تشکیل این دولت موافقت کرد. زیرا با دستیابی به توافق سیاسی می توان به وعده های انتخاباتی عمل کرد.

نماینده ادوار از اهمیت اجرای موفقیت‌آمیز وعده‌های انتخاباتی به پزشکیان می‌گوید: وعده‌های آقای مسعود به پزشکیان در سه محور خلاصه می‌شود: اول، بحث آزادی‌های مدنی (دوم، کاهش تشدید تنش‌ها). غرب (سیاست خارجی) و سوم، شفافیت در اقتصاد، بنابراین اگر واقعاً اصرار بر ارائه یک دولت کاملاً تشکیل شده داشت، آن تیم نمی توانست رقابت انتخاباتی تشکیل شده را به پایان برساند.

فلاحت بیشا معتقد است: دانشگاه علوم پزشکی مسعود برای رسیدن به اهداف و برنامه های خود نیازمند همکاری با همه نهادهای مرجع کشور است. در زمینه اجماع اداری آمد و حمایت همه نهادهای حاکمیتی در زمینه اجماع سیاسی و اجرا را به همراه داشت.

وی از حضور برخی چهره‌ها در دولت و استفاده از گزینه‌های دور از نگاه کنشگرانه برای اصلاح کشور انتقاد می‌کند از وزرای پیشنهادی که نه تنها به او رای ندادند، بلکه بخشی از منتقدان یا کارمندانش رقیب او بودند. تعداد کمی از سیاستمداران در جهان چنین ریسکی را می پذیرند. زیرا باورش سخت است که افرادی با چنین دیدگاه مخالفی بخواهند در راستای سیاست های رئیس جمهور عمل کنند. اما ما با آنها و با تمام جریانات سیاسی و حکومتی صحبت کردیم و طبق ارزیابی ها این افراد طبق برنامه های رئیس جمهور عمل خواهند کرد.

با اشاره به اینکه «همین موضوع و همین تفاهم با جریانات سیاسی مخالف، بخشی از ستاد انتخابات پزشکیان را به فاصله گرفتن از آن سوق داد، زیرا معتقدند رسیدن به اهداف تعیین شده با این افراد ممکن نیست». وی تاکید می کند: این وزرا شاید مهمتر از این باشد که اراده و اهداف رئیس جمهور از خارج از دولت گرفته شود. وی همچنین می گوید: به هر حال در این مدت یک سری انتقادات وارد شد اما امید است وزرای جریان رقیب در دولت در راستای تحقق اهداف و برنامه های رئیس جمهور بر اساس توافقنامه تلاش کنند. و درک آن اتفاق افتاد.»

نماینده ادفار یکی از حامیان برپایی جمهوری در انتقاد از ادعاهای مطرح شده در روزهای اخیر افزود: آنچه دکتر تحت عنوان حقایقی که در مسیر تکمیل شکل گیری رخ داده است، بیان کرد. حکومت نتیجه همان صداقتی بود که در زمان انتخابات از او دیدیم و در همان سه سال دیدیم که حوزه انتخاباتی که وعده می داد حرف دل مردم و نفرت و نگرانی و در نتیجه اکثریت را می زد. از آرای مردمی که به دست آورده اند به دنبال اصلاحات مهم و اساسی برآمده از اراده مردم هستند و از این رو به کمک همه جریان ها نیاز دارند، بنابراین وارد تعامل و تفاهم شدند.

وی به روند ماه های گذشته و انتخابات زودهنگام نگاه می کند و می گوید: معتقدم عقلانیت در کل کشور بر اساس اصلاحات شکل گرفته است و اگر منجر به اصلاحات در حوزه هایی شود که رئیس جمهور است. برنامه سه جانبه» اگر در این راستا باشد، تأییدی بر تصمیم رئیس جمهور و صداقت وی خواهد بود و در ادامه به تحلیل حملات جریان رادیکال به دولت می‌پردازد و می‌افزاید: «رادیکال‌ها به دنبال برکناری دولت بودند. وزرای پیشنهادی در صورتی که 30 تا 40 درصد وزرا به مصداق پزشکیان در حال تشکیل بودند، برکناری هر وزیر به معنای شکست 20 درصد از کارمندان اوست.

وی به سخنان طوفانی پزشکیان در صحن مجلس اشاره کرد و معتقد است: حقیقت این است که آخرین نطق پزشکیان به پیروزی کامل هیات وزیران منجر شد اما چرا این صداقت در سخنرانی و افشاگری باعث شکست شد. ؟” جنبش رادیکال با رفتار آنها مرتبط است.»

این نماینده ادوار به تلاش برخی نمایندگان برای کسب امتیاز بیشتر از رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: با توجه به سابقه نمایندگی مجلس که دارم باید تایید کنم که روال مجلس این است که ساعت شش صبح صبح آخرین صبح آزمون استعدادهای وزیران، مراسم رای گیری در میان خود برگزار شد، اما این بار فراکسیون انقلاب اسلامی در رفتاری غیرعادی با هدف کسب امتیاز بیشتر از سوی پزشکیان در داخل فراکسیون شب قبل جلسه خود را برگزار کرد روز گذشته اعلام کرد که چهار وزیر مهم دولت نتوانسته اند حداقل آرای لازم را کسب کنند.

او ادامه می‌دهد: «اما پزشکیان نمی‌توانستند امتیاز بیشتری به آنها بدهند، با اینکه می‌دانست حتی سقوط یک وزیر موفقیت نسبی سخنرانی وحدت ملی را خدشه‌دار می‌کند و برای کارمندانش ناکامی بد تلقی می‌شود و نکات زیادی را اضافه نکردند و صراحتاً مواردی را نقل کردند که اتفاقی که افتاد این است که پزشکیان در برابر اجماع ملی با اعتبار خود ایستادگی کردند.

نجات جمهوری از بحران کسری بودجه

تقی آزاد ارمکی، استاد دانشگاه تهران نیز در گفت و گو با جماران به بیان نکاتی پرداخت و نتیجه پیروزی هیئت دولت را حذف اصولگرایی و نجات جمهوریت دانست. به گفته این استاد دانشگاه، «این رای اصولگرایی یا اصولگرایی را در حاشیه قرار داد که یک جریان رادیکال با هدف دوگانگی جامعه و نظام سیاسی است، آقای قالیباف آنها را وادار به قدم برداشتن کرد برگشتند، چون نمی‌خواستند قالیباف‌ها بیایند و اینجا هم می‌خواستند به گروهی از وزرای پیشنهادی آقای مدشکیان رای ندهند و بقیه را کنار بگذارند تا مشروعیت دولت کم شود. به نظر من این یک اتفاق میمونی است و نشان می دهد که یک هوشمندی و جهت گیری در نظام سیاسی جمهوری اسلامی وجود دارد که می خواهد از این اصولگرایی افراطی فاصله بگیرد. مرگ جریان اصولگرای تندرو و اینکه مهم ترین و مهم ترین گام رای اعتماد به هیات وزیران بود. تعبیر این دولت و رهبری این بود که پیروزی دولت یک پیروزی برای جمهوری بود، این بازگشت به دولت و حمایت از آن در واقع برای پرهیز از این اغتشاشات و اختلافات درون نظام سیاسی بود و به نظر من این گام دوم است. یا نتیجه دوم که اختلافات درون نظام سیاسی را کاهش داد و نوعی رابطه بین دولت، مجلس و قوه قضائیه را با رهبری بسته بود که به نظر من خوب است. نکته سوم این است که حکومت وحدت ملی شامل اصلاح طلبان و اصولگرایان معتدل است و تلفیق این دو می تواند از ظهور دوگانه اصلاح طلبی و اصولگرایی جلوگیری کند. مثلاً شما مؤمنان ظفرقندی در این حکومت دارید. این طیف بسیار مهمی است زیرا همه آنها توسط مجلس تأیید شده اند، رئیس جمهور را هم قبول دارند و می خواهند کار کنند. به نظر من این اقدام خوبی است و نشانه های خوبی می بینم که جمهوری اسلامی می تواند از بحران ناتوانی خلاص شود.

تبلیغات بنری

asriran به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *