ماری پیر واکمن که پس از تحصیل در اسلام و تشیع به این مذهب گروید و نام مریم ابوذهب را برگزید، سال ها در معرفی شیعیان به جوامع غربی تلاش کرد و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام داد.
به گزارش وب سایت خبرآنلاین، در طول تاریخ افراد زیادی هستند که پس از تحقیق و پژوهش فراوان به مذهب تشیع گرویدند، افرادی که هر کدام داستانی منحصر به فرد و شگفت انگیز از نحوه آشنایی با فرقه تشیع و شیفته آن دارند. . مریم ابوالذهب که نام اصلی او ماری پیر واکمن است، دانشمند و دانشمند شیعه فرانسوی است که دوران جوانی خود را با آثاری از فرهنگ شرق گذرانده است و داستان علاقه او به مذهب شیعه به خوبی شنیده می شود.
این محقق از دوران کودکی به دنبال مطالعه و کسب اطلاعات در مورد فرهنگ ها و زبان های مختلف بود و علاقه او به فرهنگ و زبان شرق از همان دوران جوانی عاملی برای آشنایی با مهاجران پاکستانی و افغانستانی در فرانسه شد و همین ارتباط عاملی برای علاقه مندی به فرهنگ و زبان شرقی شد. فرهنگ این دو کشور به عضویت موسسه زبانهای شرقی درآمد.
ماری پیر سفرهای متعددی به کشورهای شرقی مانند بنگلادش، ایران و لبنان انجام داد و در این سفرها با اسلام و عقاید شیعه آشنا شد و پس از تحقیق در این زمینه، در سن 18 سالگی به اسلام گروید. او برای خود به تشیع گروید و بدین ترتیب راه جدیدی در زندگی برای او گشود. پس از مدتی به سوریه سفر کرد و در یکی از دیدارهایش با ناظم ابوذهب آشنا شد و با او ازدواج کرد.
این محقق که توانسته بود زبان های فارسی، عربی، هندی، اردو و پنجابی را در موسسه زبان های شرقی بیاموزد، سپس به پاکستان و افغانستان رفت و ضمن تحقیق در مورد وضعیت ادیان و مذاهب مختلف در این دو کشور، در فعالیت های بشردوستانه شرکت کردند.
ابوالذهب در این دوران نیز نقش عمده ای در برگرداندن شرایط شیعیان پاکستان و افغانستان داشت و در دوران تردد خود بین فرانسه و کشورهای شام همواره به ترویج و ترویج شرایط شیعیان پرداخت. از عراق پاکستان و افغانستان در فضای دانشگاهی و تبلیغاتی غرب.
روز به روز علاقه او به مراسم ترحیم افزایش یافت تا جایی که شرکت در مجالس عزاداری امام حسین (علیه السلام) را آغاز کرد، به طوری که هر ساله در شهرهای لاهور، راولپندی در مجالس عزاداری شرکت می کرد. و جانگ
او همچنین سفرهای متعددی به عراق و شهرهای نجف و کربلا داشت و در نهایت توصیه کرد که پیکرش را پس از رحلت در راهپیمایی اربعین دفن کنند.
مریم ابوالذهب به مدت 3 سال از بیماری سرطان رنج می برد و سرانجام در 1 نوامبر 2017 در منطقه 15 پاریس تسلیم شد.
صبح روز چهارشنبه 17 آبان همان سال، دو روز مانده به اربعین امام حسین علیه السلام، پس از تشییع پیکر آن حضرت در حرم امام علی بن ابیطالب علیه السلام در تاریخ پیاده روی اربعین نزدیک عمود 172 پشت حسینیه شیخ البطحاء ابوطالب بنا به وصیتش به خاک سپرده شد.
روابط شیعه و سنی، درگیریهای فرقهای و گروههای جهادی از مهمترین موضوعاتی بود که ابوالذهب در طول سالهای فعالیت خود در حوزه معارف اسلامی به بررسی و تحقیق پرداخت.
asriran به نقل از بهارین