تله «فلاکت» کدام استان را بیشتر درگیر کرده است؟

تبلیغات بنری


اکوایران نوشت: تحلیل آمارهای اقتصادی از سال 1390 تا 1393 نشان می دهد که استان لرستان بیشترین رکوردهای شاخص فلاکت را در کشور به ثبت رسانده است.

شاخص فلاکت یکی از معیارهایی است که میزان رفاه اجتماعی مردم را نشان می دهد. این شاخص از مجموع نرخ بیکاری و نرخ تورم سالانه به دست می آید. به همین دلیل، افزایش شاخص فلاکت می تواند نشان دهنده سطح بیکاری، تورم یا هر دو در کشور باشد. بنابراین یک شاخص بالا می تواند میزان شرایط نامناسب اقتصادی را برای اعضای جامعه نشان دهد.

علاوه بر امکان محاسبه این شاخص در سطح کشور، به صورت استانی نیز قابل دریافت است. برای این منظور، تحلیل آمار شاخص فلاکت در استانداری های کشور نشان می دهد که در بازه زمانی 1390 تا 1393، 6 استانداری بالاترین شاخص فقر را در کشور به ثبت رسانده اند. اما بیشترین تعداد رکوردهای شاخص فلاکت مربوط به استان لرستان بوده است. به عبارت دیگر استان لرستان در 12 سال گذشته بیش از همه استان های کشور رکورددار شاخص فقر بوده است.

لرستان در راس شاخص فلاکت کشور قرار دارد

بررسی های آماری حاکی از آن است که در 12 سال گذشته یعنی از سال 1391 تا 1402، شش استان بیشترین رکوردهای شاخص فلاکت در کشور را به خود اختصاص داده اند. در میان این شش استان، استان لرستان پیشتاز است. در 12 سال گذشته 4 بار به عنوان بالاترین شاخص فلاکت کشور معرفی شده است. آخرین باری که این استان در راس این شاخص قرار گرفت در سال 1401 بود.

پس از آن استان کرمانشاه که سه بار شاهد بالاترین سطح این شاخص بود. پس از آن، استان چهارمحال و بختیاری است که دو بار رکورد شاخص فلاکت کشور را شکست.

در نهایت سه استان کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و یزد هستند که هر کدام بالاترین شاخص فلاکت را در کشور داشته اند. آخرین آمار شاخص فلاکت مربوط به استانداری یزد است که در سال 1402 بالاترین سطح شاخص فلاکت را در بین استانداری های کشور به ثبت رسانده است.

تبلیغات بنری

ettelaat به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *