حسن هانی زاده، تحلیلگر مسائل راهبردی در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» در پاسخ به برخی ادعاها درباره نحوه تعامل ایران با جهان، توجه به همکاری با کشورهای همسایه را ضروری می داند و ادامه می دهد: دکترین سیاست خارجی. و در ایران، دولت اختیاری دارد که 100 درصد آن را برای حل و فصل اختلافات و ارجاع آن به نظام بین الملل ندارد. بنابراین دولت چهاردهم باید تعامل با کشورهای همسایه را جدی بگیرد.
این کارشناس مسائل بین الملل می افزاید: اگر دولت دولتی باشد که از متخصصان بهره می برد و به نظرات کارشناسان نیز توجه ویژه ای داشته باشد، می تواند در شرایط تحریم راه هایی برای عبور از گلوگاه اقتصادی بیابد.
به گفته وی، علیرغم تحریم های آمریکا و متحدانش، کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند قطر، امارات، عراق، عمان و سایر کشورهای همسایه خلیج فارس تمایل زیادی به مسائل اقتصادی و اقتصادی دارند. تعامل تجاری با ایران، بنابراین می توان گفت بررسی دقیق امکانات همکاری با این کشورها باید یکی از اولویت های اصلی دولت چهاردهم باشد تا بتوانیم از این وضعیت اقتصادی رهایی پیدا کنیم.
وی همچنین بر لزوم همفکری در مدیریت داخلی کشور تاکید می کند و می گوید: اگر رویکرد دولت یا مجلس در تعامل و همکاری با یکدیگر تهاجمی باشد، قطعا آثار مخرب قوی خواهد داشت. در واقع هیچ تفاوتی بین دولت اصلاحات و دولت اصولگرا وجود ندارد و همه دستگاه ها و نهادهای نظام باید محکم پشت سر دولتمردان بایستند تا این همکاری به کاهش مشکلات و در نتیجه افزایش حجم جامعه منجر شود. رضایت و امید جامعه.
هانی زاده می گوید: دولت چهاردهم به دو دلیل روشن کار سختی را پیش رو دارد. دلیل اول این است که به دلیل برگزاری انتخابات زودهنگام، اعضای کابینه و سایر مدیران اجرایی باید در کمترین زمان ممکن با یکدیگر هماهنگ شوند. دلیل دوم این است که وعده های انتخاباتی باعث افزایش توقعات مردمی می شود که این دولت را در موقعیت خطرناکی قرار می دهد.
وی می افزاید: رقابت در همه کشورها منجر به افزایش اختلافات و دوقطبی شدن شرایط اجتماعی می شود. فراموش کردن فضای رقابتی پس از انتخابات مهم است و هر گروهی که امکانات و امکانات نفوذ را دارد باید به همکاری با دولت مستقر متکی باشد.
ettelaat به نقل از بهارین