علی بغدادی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به اینکه دولت های گذشته دچار هرج و مرج و بی برنامگی در سیاست خارجی بودند و روابط اقتصادی پر از محدودیت است، می گوید: تابعی از سیاست خارجی است و به همین دلیل دولت باید گام بعدی اصلاح سیاست خارجی به گونه ای است که با رفع موانع، آمادگی برای گشایش اقتصادی را فراهم کند.
وی معتقد است دولت آینده برای رسیدن به اهداف اقتصادی خود نیازمند سرمایه گذاری خارجی است.
بیگدالی می گوید: تعیین دکترین سیاست خارجی ایران خارج از اختیارات نهاد دولت است و تصمیم گیری در بالاترین سطوح حکومتی است.
به گفته وی، تا زمانی که مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسد و ماموریت برجام تعریف نشود و همچنین اگر همچنان بر عدم پذیرش FATF پافشاری کنیم، نه تنها هیچ یک از گره های موجود حل نمی شود، بلکه با آن مواجه خواهیم شد. فشارهای اقتصادی بیشتر
وی می افزاید: البته اگر دولت بعدی به کار متخصصان تکیه کند و از افراد شایسته و آگاه کمک بگیرد، حتی در این شرایط مناقشه هم می تواند گام های مهمی در جهت کاهش مشکلات و برون رفت از شرایط فعلی بردارد.
وی با اشاره به اینکه ساختار سیاسی نظام به این نتیجه رسیده است که ادامه رویکرد فعلی مشکلات را بیشتر می کند، می گوید: دولت جدید باید شرایط موجود را در نظر بگیرد و البته نگاه سیاسی را تغییر دهد و از شرایط موجود استفاده کند. . امکانات به بهترین نحو است، اما تهدیدهای بین المللی کمتر می شود و در نتیجه امید به اصلاحات قوی تر می شود.
بیگدالی تاکید کرد: دولت ها باید از افراط گرایی پرهیز کنند و به رویکردهای احساسی توجه کنند تا پیام جدیدی مبنی بر آمادگی برای حل منازعات به دنیای سیاست ارسال کنند.
وی با اشاره به لزوم حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای می گوید: دولت آینده هر چقدر هم که آرا بالا باشد، قدرت و توانایی خود را در چانه زنی با نظام بین الملل نشان خواهد داد.
ettelaat به نقل از بهارین