دولت آینده تعامل با کشورهای همسایه و منطقه را در دستور کار قرار دهد

تبلیغات بنری


قاسم محبلی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با «اطلاعات آنلاین» گفت: اگر کشوری در شرایطی باشد که نتواند با کشورهای دیگر روابط سیاسی-اقتصادی برقرار کند، محکوم به تحمل شرایط هزینه ای است که ایران در حال حاضر دارد. رنج می برند و این به یک مشکل تبدیل شده است. بنابراین دولت چهاردهم باید اقدامات لازم برای تعامل به ویژه با کشورهای همسایه را بررسی کند.

معاون سابق خاورمیانه وزارت امور خارجه می افزاید: دکترین سیاست خارجی ایران در گرو شناخت بالاترین سطوح حاکمیت است. اما اگر دولت موجود فارغ از سلیقه و طیف خود به کار متخصصان متکی باشد و البته از چهره های برجسته و ممتاز در انجام سیاست خارجی بهره مند شود، می تواند بیشترین فضای ممکن را برای معاملات بین المللی ایجاد کند و فضا را فراهم کند.

به گفته وی، از آنجایی که اقتصاد تابع سیاست خارجی است، دستیابی به اهداف اقتصادی بدون استفاده از دیپلماسی فعال امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین دولت بعدی باید پتانسیل های موجود در منطقه را در نظر بگیرد و رایزنی های لازم را برای ارتباط با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس انجام دهد و بداند کشورهایی مانند عراق، امارات، قطر و سایر کشورها قطعا از تجارت با ایران استقبال خواهند کرد.

محبعلی همچنین می گوید: تفکیک قوا در سیستم مدیریت سیاسی ایران جدی گرفته می شود. اما متأسفانه در ادوار مختلف شاهد بوده ایم که دولت و مجلس نمایندگان به دلایل غیرمنطقی در کار دخالت می کنند و حتی مانع کار می شوند و دو مرجع از مسیر اصلی خود منحرف می شوند و در نتیجه منافع ملی کشور تامین می شود. کشور به دلیل بی توجهی به برنامه ها به خطر افتاد. توصیه فقط می تواند این باشد که دولت و مجلس نمایندگان با توجه به وضعیت خطرناکی که در آن به سر می بریم، پایه های هماهنگی و همراهی با یکدیگر را بسازند.

محبعلی در پایان بیان می کند: دولت چهاردهم در شرایط سختی بر سر کار می آید. بنابراین در خانه نیازمند انسجام و اتحاد هستیم تا بتوان در فضایی آرام شرایط سخت را مدیریت کرد.

تبلیغات بنری

ettelaat به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *