خبرها از برنامه های دولت چهاردهم برای ارائه موضوع مسکوت FATF به مجمع امکان سنجی صحبت می کند، موضوعی که پزشکیان در ایام انتخابات بارها بر ضرورت تعیین تکلیف برای کمک به اقتصاد کشور تاکید کردند.
خبرها از برنامه های دولت چهاردهم برای ارجاع موضوع مسکوت FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام می گویند، موضوعی که پزشکیان در ایام انتخابات بارها بر ضرورت تعیین ماموریت کمک به اقتصاد کشور تاکید کردند.
«پزشکیان باید موضوع FATF را در دولت چهاردهم از مسکوت بیرون بیاورند و به بحث بگذارند» جمله ای که در هفته های گذشته تکرار شده و روز به روز بر اهمیت آن افزوده می شود. FATF گروه ویژه اقدام مالی است که اکثر کشورهای جهان به جز چند کشور به آن ملحق شده اند و مأموریت ویژه آن نظارت بر مبادلات مالی کشورها برای جلوگیری از تامین مالی تروریسم، پولشویی و به طور کلی جرایم مالی است. . بحث FATF سالهاست که یک زخم باز است. در سال های پس از برجام، ایران برای اولین بار از لیست سیاه خارج شد و به فهرست خاکستری رفت تا کره شمالی به تنهایی در لیست سیاه باقی بماند. با این حال، از آنجایی که مأموریت دو لایحه از چهار لایحه FATF نامشخص بود، ایران به لیست سیاه بازگشته است.
پیش نویس قوانین پالرمو (مبارزه با جرایم سازمان یافته) و موافقت نامه CFT (مبارزه با تامین مالی تروریسم) پس از تصویب در مجلس دهم توسط شورای نگهبان رد شد و با اصرار مجلس بر تصویب آنها به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. که از سال 1997-1998 آغاز شد و هنوز هم مردد است. آقای محمد صدر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که حامی تصویب موضوع FATF است در گفت و گو با خبرآنلاین با تاکید بر این موضوع گفت: معتقدم این دو موضوع باید فعال و با جدیت پیگیری شود تا مشکل حل شود. مشکل کشور.» اما ممکن است در برخی موارد FATF اهمیت بیشتری داشته باشد، زیرا حتی اگر تحریم ها برداشته شود، اما FATF منحل نشود، باز هم مبادلات بانکی، مبادلات خارجی و در واقع روابط اقتصادی خارجی ما خواهد بود. بنابراین معتقدم دولت جدید چون این مسائل را میداند، هر دو موضوع را با هم پیش میبرد و امیدواریم به سمت حل مشکلات اقتصادی کشور حرکت کنیم.
بحث FATF مخالفان دیرینه ای مانند مصطفی میرسلیم از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد. ما معتقدیم مفاد FATF با قانون اساسی همخوانی ندارد و نگاه ایران به مبارزه با استکبار و صهیونیسم دلیل اصلی عدم تصویب آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام است. طبیعتاً در گفت وگویی که با خبرآنلاین داشت، به مسائل دینی هم اشاره کرد و در نهایت به این نتیجه رسید که حتی اگر سخت باشد، باید در مقابل آمریکا و اسرائیل مقاومت کند. اما در روزهای اخیر حکایت از احتمال مطرح شدن مجدد این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام و از سرگیری رسیدگی (5 شهریور) و بازگشت مجدد وجود دارد.