به گزارش ایمنا، زمانی که صدای اذان در خیابان های شهرهای جهان طنین انداز می شود، مناره ها و گنبدهای زیبای مساجد بازدیدکنندگان زیادی را به خود جذب می کنند. این سازه های نمادین قرن هاست که به عنوان مراکز معنوی، شاهکارهای معماری و نمادهای هویت فرهنگی اسلامی شناخته می شوند.
مساجد جهان با الهام از معماری و هنر سرزمین های مختلف و بر اساس اعتقادات مذهبی آن ها ساخته شده اند و از ارزشمندترین آثار هنر و معماری اسلامی در صنعت گردشگری به شمار می روند. زیباترین مساجد جهان توسط بهترین معماران جهان طراحی شده و نشان دهنده خلاقیت و نبوغ دختران آن است. در زیر با زیباترین مساجد جهان و ویژگی های منحصر به فرد آنها آشنا می شویم:
مسجد النبی در پادشاهی عربستان سعودی
کمتر کسی می تواند شکوه و عظمت مسجد النبی در مدینه را با هر مکان مذهبی دیگری در جهان مقایسه کند. این مسجد جایگاه ویژه ای در قلب مسلمانان جهان دارد، زیرا مقبره آخرین پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص) را در خود جای داده است. مصلای اصلی این مسجد بالغ بر 400 هزار فوت مربع است و گنجایش یک میلیون نمازگزار را دارد، اما الهام بخش ترین قسمت این مکان زیبا، فضای بین قبر پیامبر (ص) و منبر آن حضرت است. این مکان با فرش های سبز و زیبا مزین شده و در بین مسلمانان از جایگاه معنوی خاصی برخوردار است.
مسجد محمد علی مصر
مسجد محمد علی شاهکار خیره کننده معماری عثمانی است که بر فراز ارگ قاهره قرار دارد و توسط محمد علی پاشا، حاکم مصر، بین سال های 1805 تا 1848 ساخته شده است. وقتی مردم وارد این مکان مذهبی می شوند، اولین چیزی که توجه آنها را به خود جلب می کند گنبد عظیم بالای بنای مسجد است.
این گنبد از سنگ تراس سفید ساخته شده و در زیر آفتاب سوزان مصر می درخشد. به همین دلیل از آن به عنوان یکی از نمادین ترین مکان های گردشگری قاهره یاد می شود. زیبایی مسجد و اهمیت تاریخی آن، آن را به یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری مصر تبدیل کرده است و معماری و طراحی خیره کننده آن تأثیری ماندگار بر بازدیدکنندگان می گذارد.
مسجد پادشاه پاکستان
مسجد سلطنتی که در مرکز شهر لاهور قرار دارد، گواهی بر عظمت امپراتوری مغول است. این مکان مذهبی که در سال 1673 توسط ششمین امپراتور مغول ساخته شده است، اکنون یکی از نمادین ترین مکان های دیدنی جنوب آسیا محسوب می شود و هر ساله هزاران بازدید کننده را به خود جذب می کند.
دیوارهای قرمز عظیم و مناره های سر به فلک کشیده مانند نگهبانان از این مکان مقدس محافظت می کنند. با ورود به حیاط مسجد، صدای اذان در فضا طنین انداز می شود و حس بسیار معنوی را برای مسلمانان جهان ایجاد می کند و همچنین تجربه ای بسیار منحصر به فرد برای گردشگران ایجاد می کند. معماری و طراحی خیره کننده این مسجد در ذهن هر بیننده ای می ماند و تجربه ای فراموش نشدنی را برای آنها رقم می زند.
مسجد بزرگ کوردوبا، اسپانیا
مسجد بزرگ قرطبه نمونه ای خیره کننده از معماری اسلامی است و در مرکز شهر قرطبه قرار دارد. این مسجد در قرن هشتم ساخته شد و در قرنهای بعد چندین بار بازسازی شد که نتیجه آن ترکیبی منحصر به فرد از سبک معماری اسلامی و مسیحی بود. بارزترین ویژگی این مسجد محراب آن است که با موزاییک های ظریف و سنگ های مرمر تزئین شده و شاهکارهای هنر و معماری جهان اسلام را به تصویر می کشد. در این محیط زیبا، عناصر گوتیک و رنسانس به طور یکپارچه به عنوان یک ساختمان منحصر به فرد در فهرست یونسکو ترکیب شده اند.
مسجد سلطان احمد، ترکیه
مسجد سلطان احمد معروف به مسجد آبی در استانبول قرار دارد. این شاهکار واقعی که زیبایی و ظرافت معماری اسلامی را به نمایش می گذارد، بازدیدکنندگان بسیاری را از سراسر جهان به خود جذب می کند.
آنها بسیار مشتاق دیدن نمای بیرونی مسجد هستند که با کاشی های ظریف و خوشنویسی های زیبا تزیین شده است و جلوه بصری خیره کننده ای با در شیشه ای در زیر نور خورشید ایجاد می کند. طراحی داخلی مسجد آبی نیز بسیار جذاب است. نماد کلیسای مرکزی هزاران کاشی آبی زیبا است که فضایی آرام و ایده آل برای دعا و تفکر ایجاد می کند. زیبایی، تاریخ و اهمیت فرهنگی این مکان زیبا، آن را به یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری شهر و میراث ماندگار هنر و معماری اسلامی تبدیل کرده است.
مسجد شیخ زاید، امارات متحده عربی
مسجد جامع شیخ زاید که به نام بنیانگذار و اولین رئیس جمهور امارات متحده عربی نامگذاری شده است، یکی از بزرگترین مساجد جهان است و گنجایش 41000 نمازگزار را دارد. این مسجد نمایشی باشکوه از معماری و طراحی اسلامی است. یکی از زیباترین و بارزترین ویژگی های مسجد جامع شیخ زاید، حوض های انعکاسی شگفت انگیز آن است که فضایی زیبا و آرام را برای نمازگزاران و گردشگران ایجاد می کند.
بازدید از مسجد جامع شیخ زاید برای همه کسانی که می خواهند از زیباترین مکان های مذهبی جهان بازدید کنند، ضروری است. معماری و طراحی خیره کننده مسجد گواهی واقعی بر زیبایی و ظرافت هنر و فرهنگ اسلامی است. این مکان شگفت انگیز یکی از جاذبه های گردشگری امارات نیز محسوب می شود.
مسجد امام اصفهان
مسجد امام فرید در مرکز میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد و از شاخصه های معماری و هنر تزئینی ایرانی است. این مسجد که یکی از شاهکارهای دوران صفویه به شمار میرود، دارای نقش کاشی هفت رنگ است که در آن تصاویر بر روی کاشیهای مستطیل شکل در طیفهای فیروزهای، قرمز، زرد و سایههای رنگی نقاشی شده است.
تزیینات زیبای گل و پرندگان در این مسجد یادآور بهشت و ابدیت است و ما را به یاد سبک منحصر به فرد معماری ایرانی اسلامی با ظرافت هنر معماران می اندازد. گردشگران از مسجد جامع عباسی به عنوان یک معماری زیبا و مسحورکننده از دوران صفویه یاد میکنند که با کاشیهای آبی شگفتانگیز و پژواک صدایی بینظیر طراحی دیوارها، سقف، گنبد و درب ورودی آن باورنکردنی است و تمام تلاش، استعداد، هنر و هنر سلیقه ای که در ساخت این اثر هنری منحصر به فرد به کار رفته است و شگفت آور است که می توان آن را حتی از فاصله دور دید.
مسجد نصیرالملک یا مسجد صورتی شیراز
مسجد ناصرالملک مسجدی شگفت انگیز و زیبا با شیشه های رنگی است که از صبح تا ظهر به زیبایی نور خورشید را در داخل آن منعکس می کند و طرح های شگفت انگیزی را خلق می کند. بیشتر رنگ های منعکس شده در این مسجد صورتی است و به همین دلیل به مسجد صورتی معروف است. تقارن مهمترین ویژگی در طراحی هر مسجد است، زیرا زائران باید بر مرکز مسجد تمرکز کنند و این در نصیرالملک نیز صادق است.
asriran به نقل از بهارین