به گزارش یورونیوز، نتایج یک مطالعه علمی جدید نگرانی مصرف کنندگان در مورد اثرات باقی مانده آفت کش ها بر محصولات باغی را تقویت می کند و شواهد جدیدی ارائه می دهد که شستن میوه ها قبل از خوردن آنها نمی تواند انواع مواد شیمیایی سمی که معمولا در کشاورزی استفاده می شود را از بین ببرد.
این مقاله در روز چهارشنبه 7 آگوست (17 اوت 1403 هجری شمسی) در مجله Nano Letters متعلق به انجمن شیمی آمریکا و در اوج مناقشات کنونی در مورد میزان آلودگی مواد غذایی با آفت کش ها و خطرات احتمالی آنها برای سلامتی منتشر شد.
گزارش مصرفکننده غیرانتفاعی در ماه مه گفت که تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوریشده توسط USDA نشان داد که 20 درصد از 59 نوع مختلف میوه و سبزی حاوی بقایای آفتکشهایی در سطوحی هستند که «خطرات قابلتوجهی» برای مصرفکنندگان دارد.
هدف اصلی این مقاله جدید به اشتراک گذاشتن جزئیات فنی فرآیند توسعه یافته توسط نویسندگان برای بهبود تشخیص آثار آفت کش ها در مواد خوراکی است. با این حال، نویسندگان خاطرنشان میکنند که آگاه کردن مصرفکنندگان از بیاثر بودن شستشوی میوهها مهم است، زیرا شستشو با روشهای رایج ممکن است ایمنی لازم را ایجاد نکند.
در این مقاله آمده است: «تمیز کردن سنتی میوه ها نمی تواند آفت کش ها را به طور کامل حذف کند.
به عنوان مثال، پس از شستن یک سیب به روش سنتی، محققان دریافتند که “نتایج تصویربرداری نشان داد که آفت کش ها از لایه پوست به لایه گوشت میوه نفوذ می کنند.” با استفاده از فناوری پیشرفته، محققان دریافتند که وقتی پوست سیب به همراه مقداری از لایه پالپ جدا میشود، آلودگی آفتکشها کاهش مییابد.
نتایج تصویربرداری ثابت می کند که پس از شستن میوه، آفت کش ها از لایه پوست به لایه گوشتی میوه نفوذ می کنند.
دونگدونگ یی، استاد کالج مواد و شیمی چین در دانشگاه کشاورزی آنهویی و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «این تحقیق که در زمینه مطالعات ایمنی مواد غذایی طبقهبندی شده است، با هدف ارائه راهنماییهای بهداشتی به مصرفکنندگان است. او در ادامه توضیح می دهد: «این تحقیق به جای ایجاد ترس های بی جا، به سادگی نشان می دهد که پوست کندن پوست میوه، برخلاف روش معمول شستشو، می تواند تقریباً تمام بقایای آفت کش ها را به طور موثری از بین ببرد.»
مایکل هانسن، محقق ارشد در Consumer Reports، گفت: این تحقیق جدید می تواند به دانشگاهیان و کارشناسان دولتی کمک کند تا درک بهتری از نحوه باقی ماندن آفت کش ها در غذاها و نحوه محافظت بهتر از مصرف کنندگان داشته باشند.
هانسن خاطرنشان کرد: «این تحقیق برای درک چگونگی نفوذ این آفتکشها مفید است، زیرا شواهد علمی دیگری است که به شما میگوید فکر نکنید که شستشو به تنهایی به شما کمک میکند.»
خطرات ناشی از آفت کش ها
درست است که خطرات سلامتی ناشی از آفت کش ها قبلاً در مطالعات علمی متعددی مورد بررسی قرار گرفته است، اما بیشتر آنها به جای استفاده از آنها در رژیم غذایی مصرف کنندگان، بر استفاده از آنها توسط کشاورزان متمرکز شده اند. علاوه بر این، USDA و FDA معتقدند که باقیماندههای آفتکشها در مواد غذایی معمولاً اگر در محدودههای قانونی باشند، نگرانی سلامتی ایجاد نمیکنند.
هر دو سازمان دهها سال است که سطوح باقیمانده آفتکشها را در غذاها ردیابی میکنند و نتایج خود را سالانه گزارش میدهند.
در آخرین گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده در مورد آفت کش ها، این آژانس خاطرنشان کرد که 99 درصد از غذاهای آزمایش شده دارای بقایای آفت کش در محدوده قانونی هستند و بنابراین “هیچ خطری برای سلامتی مصرف کنندگان ندارند و ایمن هستند.”
آیا پوست میوه برای سلامتی مضر است یا مفید؟
این یافته با یافته های Consumer Reports در تضاد است. Consumer Reports می گوید محدودیت های قابل قبول دولت بسیار گسترده است.
بر اساس یافته های وزارت کشاورزی ایالات متحده، بیش از 72 درصد از 10000 نمونه غذا حاوی بقایای آفت کش بوده است.
ettelaat به نقل از بهارین