آژانس فضایی کنیا اعلام کرد که این جسم 500 کیلوگرم وزن و حدود 2.4 متر قطر دارد. این سازمان چند روز بعد گفت که این شی زباله فضایی و بخشی از یک موشک است.
آژانس فضایی گفت: «این نوع اشیاء معمولاً به گونهای طراحی میشوند که وقتی دوباره وارد جو زمین میشوند، سوخته و در جو از بین میروند یا به مناطق خالی از سکنه مانند اقیانوسها برخورد میکنند».
پس از انتشار گزارشهای اولیه از این شی در رسانههای غربی، گروهی از افراد متخصص در ردیابی اجرام فضایی با استفاده از اطلاعات باز و عمومی سعی در تعیین اینکه کدام شی فضایی در کنیا سقوط کرده است.
آنها تاکنون نتوانسته اند تشخیص دهند که کدام موشک متعلق به آن حلقه بزرگ است. اکنون برخی از کارشناسان بر این باورند که شی مذکور اصلاً از فضا نیامده است.
فضای اطراف زمین به دلیل تعداد زیاد ماهواره ها و زباله های فضایی بسیار شلوغ است، اما قطعات بزرگ فلزی که از موشک ها به بیرون پرتاب می شوند معمولاً در مدار زمین شناسایی و ردیابی می شوند.
جاناتان مک داول، اخترفیزیکدان مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان، می گوید که حلقه ممکن است زباله های کیهانی باشد، اما شواهد قوی نیست.
مک داول، یک متخصص مشهور در زمینه تجزیه و تحلیل اشیاء فضایی، می گوید که ورود مجدد رابط داکینگ سیلدا که در ماموریت Ariane 5 V184 استفاده شده و با نام 33155 ثبت شده است، توضیح احتمالی سقوط این شی مرموز است. در کنیا با این حال، او کاملاً متقاعد نشده است که این حلقه اصلاً زباله های فضایی است.
کارشناس مشهور دیگری به نام مارکو لانگبروک با اعتقاد به اینکه حلقه ممکن است از فضا آمده باشد، شروع به بررسی اجرام فضایی کرد که ممکن است در زمان کشف حلقه در کنیا به زمین بازگشته باشند.
او در پستی که روز چهارشنبه نوشت، خاطرنشان کرد که علاوه بر حلقه فلزی، قطعات دیگری از زبالههای فضایی (از جمله موادی شبیه پوشش کربن و ورقهای عایق) در چندین کیلومتر دورتر از حلقه پیدا شد.
لانگبروک همچنین به این نتیجه رسید که منبع محتمل این شی پرتاب آریان 5 در ژوئیه 2008 است که در طی آن موشک اروپایی دو ماهواره را به مدار انتقال زمین ثابت فرستاد.
موشک آریان 5 برای پرتاب دو ماهواره با اندازه متوسط به مدار انتقال زمین ثابت طراحی شده است. این مکان در اواخر دهه 1990 و اوایل دهه 2000 بسیار محبوبتر از امروز بود.
سازه خاصی به نام «سیلدا» در بالای قسمت پایین قرار داده شد تا دو ردیف مصنوعی را به هم متصل کند. این ساخت و ساز امکان قرار دادن ردیف مصنوعی دوم در بالای ردیف اول را فراهم کرد. در زمان پرتاب در سال 2008، پرتابه سیلدا به مدار خاصی به نام مدار انتقال زمین ثابت فرستاده شد که زاویه تقاطع آن با مدار زمین 1.6 درجه بود.
آیا حلقه فلزی ناشناخته از موشک اروپایی آریان 5 سرچشمه گرفته است؟
نیروی هوایی ایالات متحده سال هاست که موشک آریان 5 را ردیابی می کند زیرا آنها پایگاه داده ای از اجرام فضایی دارند تا از برخورد فضاپیماها با شیء جلوگیری کنند. حال این سوال پیش می آید که آیا این شی ممکن است از موشک اروپایی آمده باشد؟
از آنجایی که هیچ ایستگاه ردیابی در نزدیکی خط استوا وجود ندارد، سیلدا فقط گاهی ردیابی و رصد می شود. به گفته لانگبروک، سیلدا آخرین بار در 23 دسامبر دیده شد. در آن زمان سیلدا در مداری بیضی شکل حرکت می کرد و در نزدیکترین نقطه خود تنها 146 کیلومتر با زمین فاصله داشت. این یک هفته قبل از سقوط حلقه فلزی در کنیا اتفاق افتاد. لانگبروک با استفاده از مدل هایی که از پوسته سیلدا برای بازگشت به جو ساخته است، معتقد است که حلقه ممکن است بخشی از سیلدا باشد.
با این حال، اکانت X ناشناس در شبکه اجتماعی داچ اسپیس که پیش از این اطلاعات دقیقی در مورد موشک آریان ارائه کرده بود، با انتشار اطلاعات موثقی درباره پرتاب آریان، مدعی شد که این حلقه نمی تواند بخشی از پوسته سیلدا باشد.
بر اساس تصاویر و اسناد، قطر و وزن قطعه سیلدا با انگشتر یافت شده در کنیا مطابقت ندارد. مقامات Arianespace به روزنامه پاریس گفتند که آنها فکر نمی کنند زباله های فضایی مربوط به Ariane 5 باشد. زیرا حلقه ویژگی های مرتبط با این عضله را ندارد. پس این شی چه می تواند باشد؟
منبع: زومیت