گریبایدوف سال ها افسر رابط با ایران در تفلیس بود. او بود که پیش نویس قرارداد ترکمانچای را پس از امضای فتحعلیشاه به سن پترزبورگ برد و به شاه نیکلاس 1 داد.
گریبایدوف که در طول جنگ روس و ایران همه جا ژنرال پاسکویچ را همراهی می کرد، پس از اعطای عهدنامه ترکمنچای به تزار توسط وی به سمت سفیر روسیه (به اصطلاح وزیر خودمختار) در تهران منصوب شد.
او به حرمسرای فت علیشاه که اهل قفقاز بود در سفارت روسیه در تهران پناه برد. این استاد فراری، گریبایدوف را از سرنوشت دختران قفقازی و به ویژه گرجی در حرمسراهای شاه و شاهزادگان و مقامات ایران و گریبایدوف مطلع کرد که بر اساس مفاد عهدنامه ترکمانچا که اجازه بازگشت آنها را می داد، تحت تأثیر سخنان او قرار گرفت. که قفقازی ها از ایران به شهرهای خود در صورت تمایل) ابتدا به دو زن قفقازی که از خانه یک شاهزاده قاجار فرار کرده بودند پناه دادند و سپس دستور دادند در صورت لزوم آنها را بازگردانند. این زنان که در حرمسراها و شاید مادران فرزندان اعیان کشور بودند مجبور به این کار شدند.
اعلام این تصمیم در تهران خشم ایرانیان ناراضی از معاهده ترکمنستان را برانگیخت و به نام جلوگیری از حمله به حرمسراها و تصرف زنان (نوامیه)، مردم با وجود مقاومت محافظان قزاق به سفارت حمله کردند و وارد سفارت شدند. . آنها سفارت و گریبایدوف، کارمندان سفارت، قزاق ها و حتی خوجه ها را که فرار کردند و جسد گریبایدوف را در زباله انداختند، کشتند.
فتحعلیشاه از ترس آغاز جنگ سوم روس و ایران، نوه خود خسرومیرزا را به همراه جمعی از بزرگان از جمله میرزا تقی خان فراهانی (امیر کبیر) برای عذرخواهی به سن پترزبورگ فرستاد. [پایتخت وقت روسیه] شاه از این رفتار راضی شد و حتی بخشی از غرامت جنگ قبلی را به ایران داد.