سحابی بزرگ و خیره کننده ای که در سمت چپ بالای تصویر امروزی ناسا دیده می شود، سحابی قلب نام دارد. این سحابی که به طور رسمی به عنوان IC 1805 طبقه بندی شده است، بسیار شبیه به قلب انسان است.
IC 1805 یک سحابی انتشاری با درخشش قرمز خیره کننده به دلیل تشعشعات هیدروژن است. در این تصویر، نور سولفور (زرد) و اکسیژن (آبی) نیز با تشعشعات هیدروژن ترکیب میشود تا نمای رنگارنگتری را ایجاد کند.
امروز در تصویر ناسا چه می بینیم؟
در مرکز این سحابی، خوشه ستاره ای باز Melotte 15 قرار دارد که از ستاره های بسیار کوچک، پرجرم و داغ تشکیل شده است. این ستارگان به لطف تابش پرانرژی و بادهای ستاره ای قوی خود، گاز و غبار اطراف را یونیزه می کنند و توده های غبار موجود در سحابی را فرسایش می دهند.
سحابی قلب در فاصله 7500 سال نوری از زمین و در راستای صورت فلکی کاسیوپیا قرار دارد. این سحابی بخشی از منطقه وسیع تری به نام ناحیه کاسیوپیا تشکیل ستاره است که شامل ابرهای گازی عظیم و مناطق فعال تشکیل ستاره است.
این تصویر که در 57 شب و با استفاده از نوردهی طولانی گرفته شده است، جزئیات بسیار بیشتری را در مورد این منطقه کیهانی نشان می دهد. به عنوان مثال، درست در زیر سحابی قلب، سحابی سر ماهی، بخشی دیگر از این منطقه ستاره ساز قرار دارد.
یک بقایای ابرنواختر نیز در قسمت پایین سمت چپ تصویر دیده میشود، که نشانهای از وقوع یک انفجار عظیم ستارهای در گذشته است. در سمت راست تصویر 3 سحابی سیاره ای وجود دارد که نشان دهنده مراحل پایانی زندگی ستارگان مشابه خورشید است.
تصویر امروز ناسا به قدری عمیق است که رشته های پیچیده و تاریک گاز و غبار اطراف سحابی به وضوح قابل مشاهده است. این رشته ها ممکن است بقایای فعل و انفعالات گرانشی، بادهای ستاره ای یا امواج ضربه ای باشند که در طی میلیون ها سال شکل گرفته اند.
منبع: دیجیاتو