قدیمی‌ترین تقویم خورشیدی جهان در نزدیکی ایران کشف شد +عکس

قدیمی‌ترین تقویم خورشیدی جهان در نزدیکی ایران کشف شد +عکس

تبلیغات بنری


فارس نوشت: تحقیق روی تپه 12000 ساله گوبکلی در ترکیه محققان را به کشف جدیدی سوق داد. محققان می گویند حکاکی روی ستون های باستانی ممکن است قدیمی ترین تقویم خورشیدی جهان را نشان دهد.

تپه گوبکلی تپه ای باستانی در جنوب ترکیه است که دارای محوطه های معبد مانند است که با کنده کاری های پیچیده تزئین شده است. کارشناسان می گویند که علائم حک شده بر روی ستون های باقی مانده در این تپه ممکن است یک رویداد یا فاجعه را ثبت کند.

تحقیقات نشان می دهد که گذشتگان می توانستند مشاهدات خود از خورشید، ماه و صورت های فلکی را در قالب یک تقویم شمسی که برای تعیین تغییر فصول ایجاد شده بود، ثبت کنند. در این تقویم، هر روز با یک شکل V نشان داده می شود و تغییرات فصول در روزهای خاصی مشخص می شود. به عنوان مثال، آغاز تابستان با یک V در اطراف گردن هیولایی پرنده مانند نشان داده می شود که تصور می شد نشان دهنده صورت فلکی انقلاب تابستانی در آن زمان باشد.

قدیمی‌ترین تقویم خورشیدی جهان در نزدیکی ایران کشف شد +عکس

قدیمی ترین تقویم خورشیدی جهان کشف شد

به گفته محققان، کتیبه های روی این تقویم رویدادی را ثبت کرده اند که ممکن است نشان دهنده یک فاجعه باشد. فاجعه مربوط به برخورد گروهی از اجرام آسمانی با زمین بر اساس مکاتبات تاریخی.

مجسمه های روی ستون های دیگر نیز جریان شهاب ها را نشان می دهد که از دو صورت فلکی به زمین می رسد و با آن برخورد می کند.

گفته می شود که حدود 13 هزار سال پیش، این اجرام با زمین برخورد کردند و باعث ایجاد یک عصر یخبندان کوچک شد که بیش از 1200 سال به طول انجامید و بسیاری از گونه های حیوانات بزرگ را از بین برد. این رویداد ممکن است باعث تغییراتی در سبک زندگی و کشاورزی پیشینیان شده باشد که اعتقاد بر این است که قدمت آن به همان دوره تمدن در غرب آسیا می رسد.
لازم به ذکر است که جزئیات این پژوهش باستان شناسی در مقاله ای در مجله تایم اند مایند منتشر شده است.

تبلیغات بنری

ettelaat به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *