مرگ سرکرده با نفوذ القاعده در سوریه/ از گروه تروریستی حراس الدین چه می‌دانیم؟

تبلیغات بنری


وضعیت گروه های تروریستی وابسته به القاعده پس از کشته شدن ابو عبدالرحمن مکی، یکی از اعضای مهم حراس الدین چگونه خواهد بود؟ گزارش زیر به بررسی اختلافات داخلی گروه های تروریستی در سوریه می پردازد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبرآنلاین، 11 شهریور ماه، یک فروند پهپاد MQ-9 متعلق به ائتلاف آمریکایی، یک موتورسیکلت را در جاده البراء-احصوم در جنوب استان ادلب هدف قرار داد. ساعاتی پس از این حمله، ستاد فرماندهی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) با صدور بیانیه ای از حمله پهپادی به یکی از رهبران ارشد سازمان «پاسداران دین» به نام «ابو عبدالرحمن مکی» در سوریه خبر داد. به گفته فرماندهی مرکزی، مکی مسئول نظارت بر برخی عملیات های تروریستی بود.

این ششمین حمله هوایی ائتلاف آمریکایی به مناطق شمال سوریه طی سه سال گذشته است. پیش از این حملات هوایی به مناطقی در استان های ادلب و حلب تعدادی از رهبران القاعده در سوریه و داعش را هدف قرار دادند.

ابو عبدالرحمن مکی

رهبر نفوذ القاعده در سوریه کشته شد/ از گروه تروریستی پاسداران دین چه می دانیم؟

ابوحمزه السلیمانی، یکی از اعضای برجسته پاسداران دین، یکی از افرادی بود که در حمله پهپادی در سال 2022 در ادلب کشته شد. در سال 2017، ابوالخیر المصری، دستیار سابق اسامه بن لادن و فرد دوم القاعده در سوریه، در یک حمله هوایی هدف قرار گرفت.

عکس ادعایی جسد ابو عبدالرحمن مکی

رهبر نفوذ القاعده در سوریه کشته شد/ از گروه تروریستی پاسداران دین چه می دانیم؟

آشنایی با گروه پاسداران دین و تنش بین گروه های جهادی

گروه پاسداران دین یکی از زیرگروه های القاعده محسوب می شود که در ادلب و حومه آن فعال است تعداد اعضای آن بین سه هزار تا پنج هزار نفر تخمین زده می شود که بیشتر آنها از کشورهای خارجی مانند عربستان سعودی، مصر، اردن، مراکش و تونس.

این گروه به رهبری سمیر عبداللطیف حجاز ملقب به ابوحوم الشامی و فاروق السوری در سال 2018 از ادغام 16 گروه تروریستی کوچکتر مانند جند الملاحم، جیش الساحل و جیش ال تشکیل شد. -بادیا. «سرایا الساحل»، «سرایا کابل»، «جند الشریعه»، «انصار الفرقان»، «سرایا الغوطه»، «لوا ابوبکر الصدیق»، «لوا ابوعبیده جراح» و “سارایا.” «الغربا»، «تیپ جند الشام»، «تیپ شوالیه‌های راست»، «نیروهای نخبه»، «گروه عبدالله عزام» و «تیپ اسود التوحید» تشکیل شد.

ابوهمام الشامی

رهبر نفوذ القاعده در سوریه کشته شد/ از گروه تروریستی پاسداران دین چه می دانیم؟

گروه حراس الدین در ابتدا تحت رهبری هیئت تحریر الشام بود، اما در سال 2016 زمانی که هیئت تحریر الشام جدایی خود از القاعده را اعلام کرد، از هیئت تحریر الشام جدا شد. به دلیل وفاداری آن به القاعده و حزب الله. ایمن الظواهری، و آنها اکنون نزدیکترین گروه هستند و از اعضای القاعده در سوریه محسوب می شوند.

در همین راستا و برای تقویت خود، گروه پاسداران دین در اکتبر 2018 با جبهه انصارالدین و انصارالله دو گروه کوچک وابسته به حزب الله ائتلاف کردند. القاعده در سوریه و به تدریج اختلافات آن با حیاط تحریر الشام افزایش یافت، زیرا افراط گرایان می گویند که نیروهای جهادی در سوریه به دو گروه تقسیم می شوند: جهادگران واقعی که می بینند مبارزه مسلحانه تنها راه دستیابی است. اهداف آنها و دیگرانی که مبارزه مسلحانه را تنها راه رسیدن به اهدافشان می دانند. هدف دستیابی به یک توافق سیاسی است.

اختلافات و اختلافات داخلی سران و مقامات القاعده سوریه به جایی رسید که گروه تروریستی جبهه النصره با صدور بیانیه ای از هرگونه همکاری گروه های وابسته به القاعده سوریه با ترکیه در عملیات نظامی در سوریه خبر داد. شمال سوریه حرام است و خدمت ناتو و آمریکا برای اشغال سرزمین های اسلامی تلقی می شود.

این گروه در ژوئن 2016 برای حذف برچسب “تروریست” جدایی خود از سازمان تروریستی القاعده را اعلام کرد و ابومحمد الجولانی، رهبر النصره، نام خود را به “جبهه فتح الشام” تغییر داد. ” . اما واضح بود که تغییر نام تغییری در عملکرد این گروه ایجاد نمی کند. اما مجدداً در ژانویه 2017، جبهه النصره با دیگر گروه های تروریستی در شمال غرب سوریه ادغام شد و نام خود را به حیات تحریر الشام تغییر داد، اما نام آن همچنان در فهرست گروه های تروریستی در اکثر کشورهای جهان قرار دارد.

اما در 23 آگوست 2023، اختلافات به شکل دیگری آغاز شد. گروه پاسداران دین بیانیه ای کوتاه با عنوان «ما پاسدار خون هستیم» منتشر کرد. این بیانیه حاوی پیام های متفاوتی برای جوامع محلی، هیئت تحریر الشام و دیگر گروه های فعال در ادلب بود. در این بیانیه خواستار پیگرد قانونی افرادی شد که به عنوان عناصر داخلی هیئت تحریر الشام شناخته می شوند و در خدمت منافع نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده هستند.

هدف حراس الدین از انتشار این بیانیه تماس با پایگاه محبوب حامیان خود بود تا به آنها اطلاع دهد که این گروه علیرغم مخفی بودن همچنان در مناطق تحت کنترل هیئت تحریر الشام فعال است.

بیانیه حافظان دین حاکی از یک تصمیم راهبردی برای مقابله با حیطه تحریر الشام، حداقل در بعد رسانه ای، به منظور افزایش مشروعیت آن در برابر نامشروع بودن این گروه است. طنز در این بیانیه واضح بود: آنها رهبرانی در هیأت تحریر الشام را مورد خطاب قرار می دادند که با نیروهای خارجی همکاری می کردند یا حتی به عنوان مخبران ائتلاف بین المللی خدمت می کردند.

“نگهبانان دین” سازمانی است که تلاش می کند تا عناصر مخالف هیئت تحریر الشام را علاوه بر جهادگران خارجی و برخی از اعضای فراری داعش جمع آوری کند. استراتژی جنگی این گروه این است که با دشمن داخلی و دشمن خارجی در کنار هم بجنگند و در این راه مانند القاعده رفتار می کنند.

اگرچه تعداد اعضای سازمان پاسداران کم است، اما با وجود این وضعیت، آنها را تهدیدی جدی برای ثبات عراق و سوریه می دانند. این سازمان نسبتاً نوپا از حمایت کامل رهبری القاعده نیز برخوردار است و از مشروعیت جهادی اکثر ایدئولوگ های جهادی القاعده برخوردار است.

اگرچه به نظر می رسید که حراس الدین در حال گسترش دامنه فعالیت خود برای جذب گروه های ناراضی از هیئت تحریر الشام است، اما چنین اقدامی به جایی نرسید. سوابق تاریخی حاکی از بی میلی اکثر گروه های مخالف میانه رو به تحمل بار اخلاقی و تاکتیکی هماهنگی با سازمانی مانند القاعده است که در فهرست های جهانی تروریسم قرار دارد.

علاوه بر این، این سازمان قلمرو یا منطقه خاصی ندارد و عمدتاً در حملات خود به مواضع دولت سوریه از سلاح های سبک مانند اسلحه AK-47، خمپاره و نارنجک های راکتی استفاده می کند.

ابو عبدالرحمن مکی کیست؟

ابو عبدالرحمن مکی مسئول امور شریعت در گروه القاعده در سوریه بود و مدتی را در زندان های ابومحمد الجولانی، رهبر هیئت تحریر الشام گذراند. مکی در ابتدا یکی از اعضای گروه تروریستی جبهه النصره بود و پس از چند سال عضویت از آن جدا شد و به گروه پاسداران دین پیوست و در نهایت به یکی از رهبران مهم آن تبدیل شد.

به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، مکی که در اکتبر 2020 دستگیر شده بود، به دلیل شکنجه توسط زندانیان اعلام اعتصاب غذا کرد و سرانجام در آوریل 2022، دو سال پس از دستگیری از زندان آزاد شد.

مصعب کنعان همرزم سابق و یکی از نزدیکان وی بود که در حمله ائتلاف بین المللی به حومه شهر ادلب به شهادت رسید.

در ماه مه، نیروهای آمریکایی پس از یک سال تحقیق در مورد هدف قرار دادن مکی به اشتباه یک غیرنظامی را در شهر قرقانیه در شمال ادلب کشته اند.

لازم به ذکر است که عبدالکریم المصری، فاروق السوری و سامی العریدی سه تن از اعضای برجسته حافظان دین هستند که آمریکا برای هر کسی که اطلاعاتی را ارائه کند 5 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

تبلیغات بنری

asriran به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *