اسنا نوشت: زهرا باقری، کارشناس برجسته گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهمیت مصرف ویتامین D و نقش آن در بدن، گفت: ویتامین D یا کلسیفرول یکی از ویتامین های ضروری برای بدن است. بدن و یکی. این ویتامین محلول در چربی است که با کنترل تعادل کلسیم و فسفر به رشد و استحکام استخوان ها کمک می کند. با قرار گرفتن کافی در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید، بدن می تواند مقدار مورد نیاز ویتامین D را با تبدیل پروویتامین موجود در پوست به شکل فعال آن تبدیل کند.
وی افزود: با توجه به اینکه بدن توانایی تولید این ویتامین را دارد، می توان آن را یک هورمون دانست. اما از آنجایی که این ویتامین از طریق غذا نیز به بدن می رسد، آن را یک ویتامین می دانیم. بیش از 90 درصد ویتامین D از پوست و حدود 10 درصد از غذا تامین می شود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: اکثر افراد ویتامین D کافی را از طریق نور خورشید روی پوست دریافت می کنند. لباس ها، دود، گرد و غبار، شیشه پنجره، هوای ابری، هوای آلوده و کرم های ضد آفتاب از رسیدن اشعه ماوراء بنفش به بدن و تبدیل مواد اولیه به ویتامین D جلوگیری می کند. افرادی که پوست تیره دارند نسبت به افرادی که پوست روشن دارند ویتامین D کمتری تولید می کنند.
باقری تصریح کرد: افرادی که شب کار می کنند و روز می خوابند، افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می کنند و مجبور به ماندن در خانه هستند و افرادی که تمام بدن خود را با لباس می پوشانند بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین D هستند. اگر صورت و دست ها در ماه های زمستان 5 تا 10 دقیقه هفته ای 2 تا 3 بار در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند، ویتامین D مورد نیاز بدن تامین می شود، اما برای جلوگیری از اثرات مضر نور خورشید به خصوص از آن اجتناب کنید. قرار گرفتن در معرض نور خورشید در تابستان از ساعت 11:00 صبح تا 16:00 بعد از ظهر.
فواید ویتامین D
وی گفت: شناخته شده ترین نقش ویتامین D کمک به جذب کلسیم و فسفر است. ویتامین D همچنین در تمایز سلولی، تولید مثل و رشد در بسیاری از بافتها از جمله پوست، ماهیچه، پانکراس، اعصاب و سیستم ایمنی نقش دارد.
کارشناس ارشد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: نقش ویتامین D در پیشگیری از برخی بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، برخی از انواع سرطان، ام اس، ایمنی پایین و بروز آلرژی از جمله آسم، به ویژه در کودکان، افزایش یافته است. ثابت شده است.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به عوارض کمبود ویتامین D گفت: ویتامین D از بروز بیماری هایی مانند راشیتیسم در کودکان، نرمی استخوان در بزرگسالان و پوکی استخوان در سنین بالا پیشگیری می کند. دریافت ویتامین D و کلسیم قدرت و هماهنگی عضلات را افزایش می دهد. کمبود ویتامین D منجر به بیماری هایی مانند پوکی استخوان، شکستگی استخوان، مرگ و میر ناشی از سکته مغزی، سرطان روده بزرگ و بیماری های عفونی می شود.
وی در خصوص منابع ویتامین D گفت: شیر غنی شده با ویتامین D و تن ماهی از منابع مفید ویتامین D هستند. زرده تخم مرغ حاوی ویتامین D است، به همین دلیل مصرف زرده و سفیده تخم مرغ با هم توصیه می شود. جگر گاو همچنین منبع ویتامین D به همراه بسیاری از مواد مغذی دیگر مانند ویتامین A، آهن و پروتئین است. ماهی های چرب مانند سالمون منابع اصلی ویتامین D هستند.
در سن و سال هر فرد به ویتامین D نیاز دارد
وی گفت: بر اساس ابلاغیه برنامه کشوری مکمل های ویتامین D و کلسیم برای گروه های سنی مختلف، میزان مورد نیاز برای سایر گروه های سنی متفاوت است. به کودکان زیر دو سال باید روزانه 400 واحد بین المللی معادل یک قطره D+A یا مولتی ویتامین سه تا پنج روز پس از تولد داده شود. در مورد گروه سنی دو تا هشت سال، یک مروارید باید 50000 مگا دوز ویتامین D هر دو ماه یکبار داده شود که معادل 800 واحد بین المللی در روز است.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه خوزستان گفت: برای افراد 8 تا 18 سال به دانشآموزان دوره ابتدایی هر دو ماه یک بار و برای دانشآموزان دوره اول و دوم هر ماه 50 هزار واحد ویتامین D ویتامین D داده شود. مرکز سلامت. گروه سنی 19 تا 59 سال نیز باید دوز بالای 50000 واحد بین المللی ویتامین D را یک بار در ماه مصرف کنند.
باقری گفت: به گروه سنی 60 سال به بالا هر دو هفته یکبار دوز بالای 50 هزار واحد بین المللی ویتامین D داده شود. همه مادران باردار باید از ابتدای بارداری تا زمان زایمان روزانه 1000 واحد ویتامین D مصرف کنند. این مقدار ویتامین را می توان به صورت جداگانه و یا از پایان هفته شانزدهم بارداری به صورت مولتی ویتامین استفاده کرد، مشروط بر اینکه حاوی 1000 واحد ویتامین D در دوران بارداری باشد.
ettelaat به نقل از بهارین