مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با معرفی سامانه جدید مشاغل سخت و زیان آور علت تعلیق و تعطیلی چند ماهه سامانه قبلی را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، تا همین چند ماه پیش بسیاری از کارگران و شاغلان مشاغل سخت و زیان آور که برای ثبت درخواست کار سخت خود و پیگیری نتیجه اقدام می کردند، می توانستند از سامانه ایجاد شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه به نشانی https:// استفاده کنند. sakht .mcls.gov.ir برای ثبت درخواست آنها ایجاد شد.
این سامانه امکان پیگیری مراحل ثبت نام، پیگیری غیر حضوری درخواست مشاغل سخت و اخذ کد رهگیری پس از ثبت نام را برای افراد دارای مشاغل سخت و زیان آور فراهم کرد.
در حال حاضر برخی از مشاغل از سوی وزارت کار به عنوان مشاغل با سختی کاری بالا و مضر برای سلامت جسمی و روانی تعیین شده است.
در ماه های اخیر بسیاری از متقاضیان بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور از توقف و توقف چندین ماهه سامانه مشاغل سخت و زیان آور گلایه داشتند و به دلیل این اختلال امکان ثبت نام و پیگیری درخواست وجود نداشت. که کارشناسان روابط کار نیز ترس و شکایت خود را از بستن سامانه بیان کردند. حامد حاج اسماعیلی کارشناس روابط کار در این خصوص گفت: تاخیر و طولانی شدن رسیدگی و ارزیابی درخواست های کارگران توسط کمیته های سخت گیرانه و برخی شعب تامین اجتماعی موجب نارضایتی کارگران شده است، ضمن اینکه تاخیر در رسیدگی صحیح اجرای قانون کار سخت و زیان آور باعث محرومیت بخش زیادی از کارگران از حقوق واقعی آنها می شود.
تا چندی پیش مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علت تعطیلی چند ماهه را تشریح و از راه اندازی سامانه جدید مشاغل سخت و زیان آور خبر داد.
سامانه جدید با عنوان srk.mcls.gov.ir پس از تکمیل سامانه جامع روابط کار ایجاد شد و ارائه خدمات در زمینه مشاغل سخت و زیان آور به متقاضیان بر اساس شخصیت حقیقی یا حقوقی آنها آغاز شد با ثبت نام، باید از طریق لیست فوق و پس از احراز هویت وارد سیستم شوید.
در این مرحله رمز یکبار مصرف به شماره تلفن همراه آنها ارسال می شود و پس از وارد کردن کد به سیستم، وارد پوشه خود می شوند و گزینه بررسی کارهای سخت و زیان آور را انتخاب می کنند و در نهایت گزینه ثبت اپلیکیشن فعال می شود. داده های محل کار و عناوین شغلی فعال و تکمیل شده است.
همانطور که احمد رضا برنده – مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پیش از راه اندازی سامانه جدید، سامانه ثبت درخواست مشاغل سخت وجود داشت که در سامانه جامع کار تغییر کرد. روابط، و اگر افراد طبق روال این سیستم را در اینترنت جستجو کنند و متوجه شوید GoKind اعلام کرده است که خدمات خود را متوقف کرده است، بنابراین متقاضیان برای انجام وظایف سخت تنها باید به سامانه جدید به آدرس زیر مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر کشور آماده پاسخگویی به مشکلات متقاضیان هستند، تصریح کرد: اداره کل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تلاش است تا تمامی خدمات را ارائه دهد. به صورت الکترونیکی فرآیند می شود و درخواست های متقاضیان مربوط به بازرسی کار می تواند در سامانه الکترونیکی گنجانده شود.
به گفته مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، الکترونیکیسازی انجام شده و مداخلات انسانی در ساماندهی این موارد کاهش یافته و سرعت کار در رسیدگی به درخواستها افزایش یافته و هزینهها کاهش یافته است. میانجیگری هایی انجام شده است.
معرفی سیستم جدید مشاغل سخت و زیان آور
به گزارش ایسنا، متقاضیان پس از ورود به سامانه جدید و تکمیل اطلاعات می توانند با انتخاب گزینه ثبت نام موقت تا 48 ساعت نسبت به اصلاح اطلاعات اقدام کنند. توصیه اداره کل بازرسی کار وزارت کار بررسی دقیق موارد تکمیل شده و اطمینان از صحت اطلاعات ثبت نام قبل از انتخاب گزینه ثبت نام نهایی می باشد.
پس از ثبت نام نهایی، فرم تکمیل شده به دبیرخانه ادارات کار استانداری ارسال و پرونده متقاضی بررسی و به کمیته بدوی و تجدیدنظر ارائه می شود.
به گزارش ایسنا، طبق تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، کارهای سخت و زیان آور به مشاغلی گفته می شود که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و فرد با انجام آن، آن کار، بیش از ظرفیت خود در معرض فشارهای جسمی و روحی قرار می گیرد و در نتیجه دچار بیماری و عوارض آن می شود.
ماده 1 قانون مشاغل سخت و زیان آور مشاغلی را که به دلیل سختی کار داده می شود به دو دسته تقسیم می کند:
الف- مشاغل سخت و زیان آور بسته به ماهیت شغل، اما سختی و آسیب آنها با اعمال روشهای بهداشتی، ایمنی و فنی مناسب توسط کارفرما قابل رفع است.
ب- مشاغل سخت و زیان آور با استفاده از رویه های بهداشتی و ایمنی و اقدامات فنی انجام شده توسط کارفرما، ماهیت سخت و زیان آور آن کاهش می یابد، اما سخت و زیان آور باقی می ماند.
در واقع برخلاف مشاغل گروه الف که با اعمال تدابیر ایمنی و تلاش کارفرما از سختی کار می کاهد، مشاغل گروه ب ماهیتاً سخت و زیان آور هستند و کیفیتی سخت و زیان آور در ذات آنها وجود دارد.
در حال حاضر کارهای مربوط به حفر کانال و چاه، مشاغل مربوط به کوره بلند، عملیات مربوط به جمع آوری و دفن زباله، کار در مکان هایی که ارتعاشات صوتی بر محیط حاکم است برای سیستم شنوایی مضر است، مشاغل مربوط به سمپاشی و ضدعفونی، غواصی. که در معرض فشارهای غیرعادی محیط هستند و مشاغلی که در معرض تشعشعات رادیواکتیو قرار دارند، کارهای سخت و زیان آور محسوب می شوند.
کارفرمایان در کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی نیز موظفند قبل از انتساب کارگران خود به کارهای سخت و زیان آور معاینات پزشکی لازم را انجام داده و کارگران را از نظر توانایی و آمادگی جسمانی نسبت به نوع کار بسنجند و تکرار نمایند. معاینات پزشکی دوره ای
همچنین برای حفظ تعادل منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی و بهره مندی مشمولان مشاغل سخت و زیان آور از مزایای این مستمری باید از کمک های لازم برای پرداخت حق بیمه 4 برخوردار شوند. % برای کار سخت. و مشاغل زیان آور
پیش از این، علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مشاغل سخت و زیان آور را یکی از موضوعاتی دانست که باید با جدیت دنبال شود تا حقوقی تضییع نشود. به گفته وی، ماموریت وزارت کار در خصوص مشاغل سخت و زیان آور دوگانه است و باید تمام تلاش خود را بر حفظ سرمایه اصلی یعنی نیروی کار متمرکز کند.
به گزارش ایسنا، سوابق کاری در مشاغل سخت و زیان آور یک و نیم برابر محاسبه می شود و افرادی که 20 سال سابقه کار مستمر یا 25 سال سابقه کار متناوب در مشاغل سخت، زیان آور و پر استرس دارند و حق بیمه این ایام. به سازمان تامین اجتماعی واریز شده است، می توانند درخواست مستمری خود را ارائه دهند.
asriran به نقل از بهارین