وزارت نفت درباره اظهارنظر یکی از اعضای شورای اسلامی که بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی و خارجی داشت، اطلاعیه ای صادر کرد.
در اطلاعیه وزارت نفت آمده است: با توجه به مطلبی به نقل از وزیر نفت مبنی بر خرید روزانه 9 میلیون لیتر سوخت از قاچاقچیان، ضمن تکذیب این خبر و گزارش مبنی بر وارداتی بودن سوخت مورد نیاز کشور، خریداری می شود. و از بازارهای جهانی و از شرکت ها و تامین کنندگان معتبر بین المللی با مشخصات و استانداردهای لازم وارد می شود. احتمال سوء استفاده از سوی دشمن مشخص نیست.
در سال های اخیر در قالب طرح هایی مانند رزاق (به معنای رزق و روزی مرزنشینان) با در نظر گرفتن برخی ملاحظات اقتصادی، ایده هایی در خصوص ساماندهی موضوع قاچاق در مناطق مرزی اجرا شده است.
بی شک دولت چهاردهم در کنار اجرای طرح های پیشگیری و مبارزه با قاچاق سوخت، منابعی را صرف ارتقای سطح رفاه و توسعه مناطق مرزی کشور خواهد کرد. در حال حاضر موضوع خرید این سهمیه از تعاونی های مرزی با در نظر گرفتن نیاز کشور به سوخت در سطح برنامه اولیه است، مذاکرات در حال انجام است و هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.
قاچاق سوخت مقوله ای است که از سال های گذشته وجود داشته و از اختلاف فاحش قیمت فرآورده های نفتی با کشورهای همسایه سرچشمه می گیرد و جنبه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و امنیتی دارد. ورود رئیس جمهور به این موضوع و طرح این چالش در افکار عمومی نشان می دهد که رویکرد دولت چهاردهم در قبال پدیده قاچاق، رویکردی منفعلانه و پنهان نیست، بلکه رویکردی فعال و مسئولانه برای جلوگیری از هدر رفت منابع ملی است. . لذا بر اساس دستورالعمل رئیس جمهور و پیرو جلساتی که با حضور ایشان برگزار شد، نهادهای مختلف مسئول پیشگیری و مبارزه با قاچاق سوخت در حال تدوین و اجرای برنامه عملیاتی جامعی برای مدیریت و کاهش پیامدهای منفی این پدیده با همکاری سودمند هستند. . آنها در قاچاق سوخت دست دارند».