جاکارتا، پایتخت اندونزی، سریع ترین شهر در حال غرق شدن در جهان است. به همین دلیل است که دولت این کشور تصمیم گرفت پروژه ای جسورانه را آغاز کند و پایتخت جدیدی را از صفر در دل جنگل بسازد.
روزنامه ایندیپندنت گزارش داد که این طرح بلندپروازانه قرار است بزرگترین میراث جوکو ویدودو، رئیس جمهور فعلی اندونزی باشد که در ماه اکتبر قدرت را به پرابوو سوبیانتو واگذار خواهد کرد.
اولین بار در سال 2019 اعلام شد که ساخت و ساز شهر جدید در اواسط سال 2022 آغاز خواهد شد.
ویدودو رئیس جمهور اندونزی در اولین جلسه کابینه در پایتخت جدید هفته گذشته گفت: “نوسانتارا، پایتخت جدید، مانند بوم نقاشی است که می توان روی آن آینده را ترسیم کرد.” “
جاکارتا، پایتخت باستانی اندونزی از دوران استعمار هلند در قرن هفدهم، به طور قابل توجهی شلوغ، ترافیک سنگین و در عین حال سریع ترین شهر در حال غرق شدن و یکی از آلوده ترین شهرهای جهان است.
اکنون 40 درصد از مساحت این شهر 10.5 میلیونی به دلیل فرونشست زمین زیر سطح دریا قرار دارد.
نوسانتارا به عنوان شهری سبز و پیشرفته طراحی شده است که طبیعت را با زیرساخت های یک شهر مدرن ترکیب می کند. بیش از 60 درصد از مساحت کل آن، دو برابر نیویورک، به فضاهای سبز و مسیرهای پیاده روی و دوچرخه سواری اختصاص خواهد یافت.
بیشتر نقاط شهر هنوز در دست ساخت است و صحبت از فعالیت هزاران کارگری است که شبانه روز کار می کنند و برای ساختن ساختمان های ناتمام هجوم می آورند کامیون ها و بولدوزرها گرد و غبار زیادی در هوای کنار دره بلند کرده اند. جاده
این پروژه در پنج فاز برنامه ریزی شد. فاز اول قرار بود در آگوست 2024 و همزمان با جشن روز استقلال اندونزی تکمیل شود، اما این تاریخ به پایان سال 2024 موکول شد.
با وجود پیشرفت های صورت گرفته، تردیدهایی در مورد کامل بودن و پایداری این طرح جامع وجود دارد. هزینه تکمیل کل شهر بالغ بر 35 میلیارد دلار است که دولت تنها یک پنجم آن را تأمین می کند و در تامین مابقی سرمایه از منابع خصوصی با مشکل مواجه است. ویدودو مشوق هایی را برای جذب سرمایه گذاران از جمله حقوق زمین تا 190 سال ارائه کرده است، اما تاکنون سرمایه گذاری عمده ای انجام نشده است.
نوسانتارا، پایتخت جدید اندونزی، در 12000 کیلومتری جاکارتا، در جزیره جاوه واقع شده است. این شهر بخشی از جنگل کالیمانتان شرقی در بورنئو است که به دلیل خطر کم بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله انتخاب شده است. موقعیت نوسانتارا استراتژیک و موقعیت جغرافیایی آن در مرکز اندونزی واقع شده است.
این شهر بزرگ 2500 کیلومتر مربع مساحت دارد و چهار برابر جاکارتا وسعت دارد.
فعالان محیط زیست در مورد تأثیر این پروژه بر محیط زیست و حیوانات در معرض خطر ابراز نگرانی کرده اند، اما دولت این نگرانی ها را رد می کند. انرژی مورد نیاز این شهر از منابع تجدیدپذیر تامین می شود و به سیستم هوشمند دفع زباله مجهز می شود. هدف شهر جدید دستیابی به انتشار خالص کربن (انتشار گازهای گلخانه ای) تا پایان سال 2045 است که 15 سال جلوتر از اهداف زیست محیطی اندونزی خواهد بود.
ساکنان آینده
اندونزیایی ها، از جمله ساکنان آینده نوسانتارا، هنوز تردید دارند، اما انتظار می رود که اولین گروه از ساکنان نوسانتارا حدود 10000 کارمند دولت باشد و در ماه سپتامبر به این شهر نقل مکان کنند. برخی از کارمندان دولت در مصاحبه های خود گفته اند که نگران تکمیل نشدن زیرساخت ها، مدارس و مکان های تفریحی هستند.
برخی نیز نگران این هستند که مجبور باشند در آپارتمان های مشترک با دیگران زندگی کنند. آپارتمان های در حال ساخت در نوسانتارا در حال حاضر تنها دارای واحدهای سه خوابه هستند و مردم باید در آپارتمان های مشترک با دیگران زندگی کنند.
ساخت و ساز جدید همچنین باعث نگرانی ساکنان محلی در این منطقه شده است. با ساخت جاده ها و فرودگاه جدید، ساکنان محلی بیشتری مجبور به نقل مکان به جاهای دیگر می شوند.
به گفته کارشناسان، شرکت فناوری پیشرفته Nusantara می تواند شهری برای نخبگان بسازد، اما از جمعیت محلی غافل شد.
asriran به نقل از بهارین