اسنا نوشت: Melitide (لیراگلوتید) برای کاهش قند خون (گلوکز) در کودکان بالای 10 سال و بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ را در افراد مبتلا به نوع 2 کاهش می دهد دیابت و بیماری های قلبی عروقی
Thalia (aflibercept) یک محلول تزریقی (برای تزریق داخل چشمی) برای درمان برخی بیماریهای چشمی از جمله تخریب و دژنراسیون بخش مرکزی شبکیه (ماکولا) ناشی از افزایش سن، ادم و التهاب ماکولا ناشی از دیابت، رتینوپاتی دیابتی، و ادم ماکولا به دلیل انسداد عروق خونی در شبکیه
Synopar (تری پاراتید) برای تحریک استخوان سازی، افزایش تراکم مواد معدنی استخوان، افزایش استحکام استخوان و همچنین کاهش شکستگی ستون فقرات و سایر استخوان ها در زنان یائسه مبتلا به پوکی استخوان استفاده می شود.
Synura (adalimumab) علائم و نشانه های آرتریت روماتوئید را کاهش می دهد، از پیشرفت تخریب اسکلتی جلوگیری می کند و عملکرد فیزیکی و ذهنی را در بیماران بزرگسال مبتلا به آرتریت روماتوئید متوسط تا شدید بهبود می بخشد.
سیناتروپین (سوماتروپین یا هورمون رشد) برای تامین هورمون رشد در کودکان و بزرگسالان مبتلا به کمبود هورمون رشد، تامین هورمون رشد در کودکان کوتاه قد مبتلا به سندرم ترنر و تامین هورمون رشد بدن برای رشد مناسب در بیماران جوان مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی.
سیگنال-F (فولیتروپین آلفا) برای القای تخمک گذاری در زنانی که حتی با کلومیفن قادر به تخمک گذاری نیستند، بلوغ فولیکول و رشد تخمک، تحریک تخمک گذاری و تحریک تولید اسپرم
اینها تنها بخشی از ده ها داروی مبتنی بر بیوتکنولوژی پیشرفته است که توسط فناوران و محققان یکی از گروه های دانش بنیان تولید داروهای بیوتکنولوژی تولید می شود. این شرکت هم اکنون 60 درصد صادرات دارویی کشور و صادرات آن به بیش از 30 کشور جهان را به خود اختصاص داده است، اما این شرکت اکنون در پیچ و خم کریدور تحریم ها قرار دارد به گونه ای که به گفته آنها حتی بانک های دوست نیز شکست می خورند. کشورها به دلیل عدم امکان ارتباط بانکی ایران با سیستم بانکی جهانی از پرداخت پول این شرکت خودداری می کنند.
این گروه دارویی در سال 1401 علاوه بر جلوگیری از خروج 2.7 میلیارد دلار ارز از کشور، با حضور در 60 درصد سبد صادراتی دارویی کشور و صادرات آن به 32 کشور جهان، ارزآوری برای ایران به دست آورد.
فریدون مهبودی موسس این شرکت داروسازی دانش بنیان گفت: این گروه دارویی دارای فرآورده های مختلفی از جمله چندین داروی ضد سرطان است که در درمان سرطان بسیار موثر است. یکی از این داروها پرتوزوماب است. ماده ای که یک آنتی بادی مونوکلونال است که گیرنده خارجی پروتئین HER2 را مسدود می کند. HER2 در قسمت بیرونی بسیاری از سلول های سرطانی یافت می شود. مهار HER2 رشد سلولی را متوقف کرده و منجر به آپوپتوز سلول های سرطانی می شود.
وی با اشاره به اینکه این دارو در درمان سرطان سینه HER 2 مثبت در مراحل اولیه بیماری و شیوع آن تجویز می شود، گفت: پگاژن یکی دیگر از داروهای تولید شده توسط این گروه برای کاهش احتمال عفونت در بیماران تحت درمان سرکوب کننده مغز استخوان است. شیمی درمانی خطر ابتلا به تب زیاد است، بنابراین استفاده می شود.
مدیرعامل این شرکت آگاه، داروی «پمبرولیزوماب» را برای درمان برخی از سرطان ها عنوان کرد که برای درمان سرطان پوست (ملانوم و سرطان سلول مرکل)، ریه، سر و گردن و انواع خاصی از لنفوم استفاده می شود. (هوچکین و سلول B بزرگ)، سرطان کلیه، مثانه، دستگاه ادراری، روده، کبد، سینه، دهانه رحم یا رحم و سرطان های پیشرفته معده و مری.
مهبودی به تولید واکسن پاپیلوم چهار ظرفیتی در این شرکت اشاره کرد و گفت: فاکتور 8 یکی دیگر از محصولات دارویی این شرکت برای درمان بیماران هموفیلی است.
وی به صادرات محصولات تولیدی این شرکت اشاره و بیان کرد: حدود 60 درصد داروهای صادراتی به کشور مربوط به این شرکت است و کشورهای مقصد صادراتی ما شامل روسیه، ترکیه، عراق، سوریه، آرژانتین، پرو و لاتین است. کشورهای آمریکایی .
موسس این شرکت خاطرنشان کرد: بیشتر داروهای صادراتی ما مربوط به داروهای ضد سرطان و داروهای مربوط به درمان بیماری ام اس است. از دیگر اقلام صادراتی می توان به آلتپریل برای درمان بیماری های خودایمنی و آدالیموماب اشاره کرد.
به گفته وی، “آدالیموماب” سرنگی از پیش پر شده حاوی 40 میلی گرم آدالیموماب در 0.8 میلی لیتر است و برای کاهش علائم و نشانه های آرتریت روماتوئید و همچنین جلوگیری از پیشرفت تخریب ساختاری و بهبود عملکرد جسمی و ذهنی استفاده می شود. در بیماران بالغ مبتلا به آرتریت روماتوئید فعال متوسط تا شدید.
وی با بیان اینکه عمده صادرات این شرکت مربوط به داروهای مبتنی بر بیوتکنولوژی است، اظهار داشت: رقیب ما در تولید داروهای بیوتکنولوژی تعداد کمی از کشورهای پیشرفته صنعتی هستند که اخیراً هند نیز به آنها اضافه شده است. با توجه به رقابت با این کشور، داروهای بیوتکنولوژی ما کیفیت بالایی دارد و قیمت داروهای ما رقابتی است.
المهدودی به چالش های صادراتی پیش روی شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: بزرگترین چالش پیش روی ما در این حوزه ارتباطات بانکی است. اگر این مشکل حل شود، صادرات داروهای بیوتکنولوژی ایران سالانه به بیش از 300 تا 400 میلیون دلار می رسد و این ارتباطات بانکی برای ما بسیار حیاتی است. زیرا داروهای بیوتکنولوژی جزو اقلامی نیست که از طریق کشورهای واسطه صادر می شود.
این پژوهشگر حوزه بیوتکنولوژی با تاکید بر اینکه نبود ارتباطات بانکی، انتقال پول با همکاری کشوری مانند عراق را با مشکل مواجه کرده است، افزود: این چالش به قدری گسترده است که کشور سوریه به ما اعلام کرد که با ما همکاری نخواهد کرد زیرا هیچ تحریم بانکی وجود نخواهد داشت و این همان چیزی است که باعث شد این پول به مدت 4 سال در این کشور باقی بماند.
المهدودی گفت: این رویکرد دولت سوریه باعث شد که امسال بازار صادرات به سوریه به ارزش 15 تا 20 میلیون دلار را رها کنیم، زیرا پول این کشور به ما بر نمی گردد.
موسس این شرکت دانش بنیان تهاتر تعهدات ارزی را از دیگر چالش های صادراتی شرکت های دانش بنیان عنوان کرد و ادامه داد: تسویه تعهدات ارزی 6 ماهه ابلاغ شد که امسال به مدت یک سال تمدید شد. اما از سوی دیگر وجوه صادراتی ما باز نمی گردد.
وی در خصوص صادرات این شرکت به کشورهای مقصد تصریح کرد: به روسیه، ترکیه و آرژانتین فناوری انتقال دادیم و به برخی کشورها دارو صادر کردیم و در هر دو نوع صادرات با مشکل انتقال پول مواجه بودیم.
المهبودی تاکید کرد: از یک سو صادرات صورت می گیرد و از سوی دیگر باید پاسخگوی دولت باشیم.
ettelaat به نقل از بهارین