کشت و فروش ماریجوانا در این کشور قانونی شد؛ هر کیلو ۸ دلار! +عکس

کشت و فروش ماریجوانا در این کشور قانونی شد؛ هر کیلو ۸ دلار! +عکس

تبلیغات بنری


بهارین نوشت: خبرنگار خبرگزاری فرانسه در این گزارش به اثرات قانونی شدن کشت حشیش در مراکش پرداخته است. از این گیاه دو ماده مخدر حشیش و ماری جوانا به دست می آید. مراکش یک کشور اسلامی عربی است که در شمال غربی آفریقا واقع شده است.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه نوشت: «عبدالسلام آچو»، کشاورز مراکشی، پس از چندین دهه زندگی در فضای «ترس و مخفی کاری»، برای دومین سال متوالی شروع به کشت حشیش در «روز روشن» کرد.

قانونی شدن تدریجی کشت این گیاه برای مصارف دارویی و صنعتی در حال استفاده است.

اگرچه در سال 1954 کشت حشیش در مراکش ممنوع شد، اما کشت این گیاه به صورت غیرقانونی در کوهستان های مناطق روستایی و عقب مانده شمال کشور ادامه یافت.
هدف از کشت شاهدانه استخراج حشیش و ماری جوانا است که عمدتاً به اروپا قاچاق می شود. مراکش یکی از بزرگترین تولیدکنندگان حشیش و ماری جوانا در جهان است.

پس از تصویب قانونی در مراکش در سال 2021 و صدور مجوز کشت حشیش برای مصارف پزشکی، کشاورزان این روستاهای فقیرنشین توانستند این کشت را به صورت قانونی در سه منطقه انجام دهند.

کشاورز عبدالسلام (48 ساله) به خبرگزاری فرانسه گفت: “من هرگز تصور نمی کردم که بتوانم کیف (ماری جوانا) را بدون ترس یا اضطراب از دستگیر شدن، دزدیده شدن یا ناتوانی در فروش پرورش دهم.

این کشاورز در روستای منصوره در استان شفشاون (حدود 300 کیلومتری شمال رباط (پایتخت) زندگی می کند.

عبدالسلام که مزرعه سرسبز کنف و ماری جوانا را با افتخار به نمایش می گذارد، ادامه داد: قبل از صدور این قانون، فعالیت کشاورزان مانند زندگی در جنگل و هرج و مرج بود، اما امروز با آزادی و عزت کار می کنیم.

او توضیح داد که در سال گذشته توانسته است «8 تن برداشت در هکتار» را به ثبت برساند.

این محصول به قیمت هر کیلوگرم 80 درهم (حدود 8 دلار) به یک شرکت مراکشی برای استفاده در تولید مکمل های غذایی فروخته شد.

زمانی که قانون اجازه کشت حشیش در سال 2023 اجرایی شد، عبدالسلام اشو تنها کشاورز روستای خود بود که در این پروژه شرکت کرد، در حالی که تعداد آنها اکنون به حدود 70 کشاورز رسیده است.

به گفته سازمان های مسئول در مراکش، تعداد کشاورزان فعال در کشت قانونی شاهدانه از 430 نفر به 3000 نفر افزایش یافته است. این کشاورزان عموماً در روستاهای سه استان الحسیما، شفشاون و تنات یافت می شوند.

مزرعه بدون ترس و پنهان کاری
سعید القادر، کشاورز 47 ساله، علیرغم ترس و سؤالات فراوان در ابتدا به تعاونی 10 کشاورز پیوست، اما همانطور که خودش می گوید، «کم کم ترس و اضطرابش از بین رفت» زیرا در در نهایت، قانونی شدن مسیر درستی است که باید طی شود.

کشت و فروش ماریجوانا در این کشور قانونی شد؛ هر کیلو ۸ دلار! +عکس

سطح زیر کشت قانونی شاهدانه 10 برابر از 286 هکتار در سال 2023 به 2700 هکتار در سال جاری افزایش یافت.

اما این ارقام با 55000 هکتار کشت غیرقانونی حشیش در سال 2019 فاصله زیادی دارد.

سعید ادامه داد: امید زیادی دارم. او گفت که زندگی جدیدش “تنها می تواند بهتر از زندگی در حالت بی ثباتی و مخفی کاری باشد.”
او دانه های کنف وارداتی را از خارج می خرد و می کارد تا در پوشش پلاستیکی رشد کند و در چند ماه آینده منتظر برداشت است.

عبدالسلام اشو، کشاورز حشیش، ادامه داد: شهریور ماه آینده برای اولین بار حشیش با بذر محلی به صورت قانونی برداشت خواهد شد. بذر محلی به “بلدیه” معروف است. در سال های گذشته کشت آن با بذر وارداتی انجام می شد.

وی توضیح داد: گیاه شاهدانه همه جا هست، اما بذر اصلی «شهری» مزیت ماست. ما باید تا جایی که می توانیم قدر آن را بدانیم. این مزیت ماست که حداکثر ارزش آن را بدانیم. او توانست 58 کشاورز را متقاعد کند تا یک انجمن تعاونی متخصص در زمینه کشت حشیش تشکیل دهند.

200 مجوز برای کسب و کار حشیش

سازمان مسئول در مراکش همچنین بیش از 200 مجوز برای شرکت های فعال در زمینه تولید و صادرات محصولات مرتبط با شاهدانه یا واردات بذر این گیاه صادر کرده است.

عزیز مخلوف از این فرصت استفاده کرد و کارگاهی را با 24 کارگر در شهر باب برد در نزدیکی شفشاون افتتاح کرد. این کارگاه از گیاه شاهدانه مواد مختلفی از جمله روغن، لوازم آرایشی و بهداشتی، آرد و مکمل های غذایی تولید می کند.

او به آینده کسب و کار این کارخانه خوشبین است. عزیز ادامه داد: چیزهای مختلفی از حشیش قابل استخراج است.

محمد ال گوروج، رئیس سازمان تنظیم مقررات حشیش در مراکش نیز گفت که مقامات متوجه شده اند که تنظیم این زمینه به تدریج اقتصاد پایدار و انعطاف پذیری را ایجاد می کند.

وی افزود: هدف اول ارتقای سطح معیشت کشاورزان است.

طبق مطالعات رسمی، کشاورزان اکنون می توانند 12 درصد از درآمد بخش تنظیم شده را از طریق کشت قانونی شاهدانه کسب کنند، در حالی که 4 درصد از بازار غیرقانونی تحت کنترل قاچاقچیان است.
او تاکید می کند که مهم ترین کار این است که پرورش دهندگان شاهدانه را از سایه بیرون بیاوریم و به نور برسانیم.

در سال 2020، سازمان ملل مزایای پزشکی حشیش را که قبلاً به عنوان یک ماده مخدر کشنده و اعتیادآور از جمله هروئین ذکر شده بود، به رسمیت شناخت.

کشت و فروش ماری جوانا در این کشور قانونی شده است.  هر کیلو 8 دلار!

هدف از قانون جدید قانونی کردن حشیش در مراکش، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و حفظ موقعیت مراکش در بازار بین‌المللی برای تولید و صادرات حشیش برای مصارف صنعتی است. توسعه مناطق روستایی از دیگر اهداف این برنامه است.

بر اساس برآوردهای رسمی، بین 80000 تا 120000 خانواده در این مناطق روستایی مراکش با درآمد حاصل از کشاورزی غیرقانونی زندگی می کنند.
طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات حشیش مراکش، کل محصول قانونی در مراکش در سال گذشته به 296 تن رسید. تفاوت این محصول با محصولات تبدیل به شاهدانه در این است که درصد بسیار کمی کانابینوئید (THC) دارد.

تبلیغات بنری

ettelaat به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *