تفاوت مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان رئیس‌جمهور چیست؟

تفاوت مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان رئیس‌جمهور چیست؟

تبلیغات بنری


فرارو نوشت: میزان مشارکت 40 درصدی مردم در انتخابات نشان می دهد که هیچ یک از کاندیداها نتوانستند 60 درصد از واجدین شرایط را برای شرکت در انتخابات قانع کنند، اما سؤالات مهم در شرایط کنونی کشور این است که تفاوت بین جلیلی و پزشکان و این دو، تفاوت های اصلی بین کاندیداها چیست؟ عبدالله رمضان زاده، فعال سیاسی اصلاح طلب و سخنگوی دولت دوم اصلاحات و مجتبی اکبری، عضو شورای مرکزی و سخنگوی شاریان در پاسخ به این پرسش ها:

یک مشاور گالیله ای تعرض به زن بی حجاب را اشتباه خود می داند

عبدالله رمضان زاده گفت: آنچه در این مدت مشخص شد این است که از منظر آقای جلیلی منافع ملی قربانی می شود همانطور که اگر آقای جلیلی سیاست ماجراجویانه را ترجیح می دهد، برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی در سیاست ماجراجویانه و جلوگیری از حمله به سفارتخانه ها و ادامه مذاکرات سازنده، البته آقای دکتر در بحث های فرهنگی و اجتماعی اهداف و برنامه های بیشتری دارند برنامه هایی در حوزه حجاب و آزادی های سیاسی و اجتماعی که همگی نشان می دهد که او به عفونت های اجتماعی توجهی ندارد.

وی افزود: ما موضع شفافی از آقای جلیلی در مسائل اقتصادی نشنیده ایم و دقیقا نمی دانیم چه برنامه ای دارند. از نظر کارهای اجرایی کارنامه آقای جلیلی زیاد سنگین نیست و ایشان بیشتر مشاور و مذاکره کننده بودند. چگونه می خواهند مسائل اجرایی کشور را حل کنند؟ پزشکان همیشه سعی می کنند در مورد مسائل مختلف به طور آشکار صحبت کنند. برنامه ها و اهداف آقای مازیکیان چه در حوزه اقتصاد داخلی و چه در حوزه اقتصاد خارجی کاملا مشخص است. وی افزود: سوابق آقای مزیکیان نیز نشان می دهد که او منافع ملی را بر منافع فعلی ترجیح می دهد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: تفاوت این دو نفر مرز ماجراجویی در سیاست خارجی و سیاست سازنده بر اساس تعاملات است تجربه حل مشکلات را نداشتیم و برای اولین بار در دوره آقای جلیلی تصمیمات امنیتی علیه ایران صادر شد و زمانی که ایشان در راس مذاکرات بودند، روابط ما با دنیا به پایین ترین سطح ممکن رسید. و این زمانی است که آقای مازیکیان به شدت به دنبال توسعه روابط خارجی است، هر چند در احیای روابط خارجی قطعا با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

وی افزود: طرز تفکر مردان در حوزه مسائل اجتماعی کاملا متفاوت است. ما دیدیم که آقای بازیکیان به زن و فیلترینگ و حجاب علاقه دارد، دیدیم که ایشان نگران کتک زدن دختران و خشونت علیه زنان هستند و البته دیدیم که مشاور آقای جلیلی، امیرحسین ثابتی، گفت که مبارزه نیست. حجاب همان مبارزه با مواد مخدر است. خانمی که به عنوان مشاور آقای جلیلی معرفی شده بود همچنین گفت که زنان بی حجاب خود را مسئول هجمه هایی می دانند که مورد آنها قرار می گیرد. این مجموعه مقایسه ها نشان می دهد که نظرات آقای مزیکیان چقدر با آقای جلیلی و اطرافیانش متفاوت است.

رمضان زاده گفت: در زمینه مسائل اقتصادی، توجه آقای جلیلی بر روی مدل اقتصادی مائو متمرکز شده است که در رابطه با تفاوت این ایده و ادبیات آقای جلیلی، این موضوع را مورد توجه قرار داده است از دیدگاه اقتصادی مزیگیان می توان به تاکید وی بر نظر کارشناسی توجه کرد: «آقای بزیکیان به دنبال توسعه اقتصاد به شیوه های جدید و مدرن است.

اکبری: تفاوت جلیلی با پزشکان در برنامه و شایستگی است

تفاوت مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به عنوان رئیس‌جمهور چیست؟

مجتبی اکبری گفت: قطعاً مهم ترین کار داشتن برنامه جامع برای اداره کشور است یعنی در حوزه سیاست های تفسیری و راهکارهای عملیاتی و فنی، رئیس جمهور باید برنامه داشته باشد و نمی تواند امور را به دیگران تفویض کند. آقای جلیلی بارها در روستاها و شهرها حاضر شده و با کارگران، کشاورزان، اتحادیه ها صحبت کرده است و برای همه مشکلات برنامه ریزی دقیق و جامعی دارد روی کار آمدن در حوزه اقتصاد خانگی، اقتصاد کشاورزی، اقتصاد نفتی و بسیاری از حوزه‌های دیگر، آقای جلیلی برنامه‌هایی را نوشت که باید منصفانه باشد برنامه آقای مازیکیان را تا به امروز ندیده اند و این یکی از مهم ترین تفاوت های نامزدها است.

وی افزود: تفاوت دیگر در حوزه اجتماعی است، بالاخره تصمیم آقای مدیچیان با اطرافیانشان که خشونت اجتماعی در جامعه ایجاد کرده اند چه می کند؟ خشونت اجتماعی یعنی یک وزیر می خواهد با همسرش چگونه رفتار کند، آیا وزرا می توانند خانم روحانی که به همسرش شلیک کرد، چه اتفاقی می‌افتد؟ جناحی چه برنامه ای دارد این که ما حرف می زنیم به ما می گویند شما طالب هستید و مواضع آقای جلیلی در این زمینه مشخص است؟

سخنگوی شریان گفت: در حوزه سیاسی هیچ گروهی نباید کشور را کنترل کند. گروهی برای از بین بردن تمام دستاوردهای نظام و انقلاب برای رسیدن به مقام. ما با این مشکل داریم. ممکن است آقای مزیکیان صحبت از احزاب و گروه ها باشد و همیشه در همه دوره ها فعال بوده اند و طبق قانون کمیته اصل 10 احزاب برای همه احزاب چه در دولت اصلاحات و چه در دولت اصولگرا مجوز صادر کرده است. اما کدام حزب و گروه می تواند کار کند؟ آیا آزادی سیاسی فقط کف خیابان را می ریزد؟ آیا باید یک سیستم تبعیض بین نخبگان ایجاد کنیم؟ آقای ماذیگیان به بچه های دانشگاه آزاد توهین کرد و گفت اینها بی سواد هستند می خواهیم چنین سیستمی درست کنیم؟ در حوزه اقتصادی آیا ما دموکراسی می خواهیم یا می خواهیم همه چیز در دست گروه خاصی باشد؟ آیا نفت باید در دست تیم آقای زنگنه و نعمت زاده باشد و ساخت و ساز در دست شرکت های انبوه سازی آقای آخوندی و آقای آخوندی؟ آیا می خواهیم به افراد نقش بدهیم یا به افراد خاصی؟

وی افزود: آقای جلیلی معتقد به شایسته سالاری و دموکراسی است و منحصراً عمل نمی کند، قطعاً در انحصار دولت در سیاست های رانت و کاهش تورم این اتفاق می افتد، ما نمی توانیم اقتصاد را به یک طایفه و گروهی بدهیم، مردم باید اقتصاد خود را بسازند. مردم دوست دارند با نظارت اوضاع را کنترل کنند. من نمی گویم که پزشکان باید در قبال این مسائل با دقت بیشتری نگاه کنند. در اطراف او قرار گرفته است این روش را ایجاد کرد که هر که با ما باشد شهروند خوب و درجه یک است و هرکس با ما نباشد شهروند درجه دو است ما این طرز تفکر را قبول نداریم.

تبلیغات بنری

ettelaat به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *