سفیر سابق ایران در برزیل گفت: جنگ با تروریسم ابعاد مختلفی دارد و به مسائل امنیتی و تامین مالی تروریسم محدود نمی شود.
بهارین – حسین الحرق، سفیر سابق ایران در برزیل گفت: مبارزه با تروریسم ابعاد مختلفی دارد و به مسائل امنیتی و تامین مالی تروریسم محدود نمی شود، بنابراین برای همکاری همه جانبه در کشور و ایجاد روایت واحد در کشور. برای مبارزه با تروریسم، قانون باید تصویب شود. ما به جنگ ملی علیه تروریسم نیاز داریم.
متن کامل این گفتگو به شرح زیر بود:
سوال: جناب محترم لطفاً بفرمایید چه اقدامات اضافی برای مقابله با ابعاد مختلف تروریسم می توان انجام داد؟
موضوع تروریسم یکی از مهم ترین موضوعات جهان به شمار می رود و سازوکارهای مختلفی برای مقابله با این پدیده در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی وجود دارد. در سطح بین المللی، ما سیستمی برای مبارزه با تروریسم داریم، به ویژه با متمرکز شدن شورای امنیت سازمان ملل متحد.
این سه سطح باید به هم متصل باشند و در این حالت حالت ها می توانند نقش داشته باشند. به عنوان مثال، شما در سازمان شانگهای در موضوع مبارزه با تروریسم شرکت می کنید.
باید در مورد دستور کارهای اجلاس، گزارش کار واحدهای داخلی ذیربط در هر موضوع، مواضع کشورمان از نظر توانمندی ها و پتانسیل ها و بسیاری موارد دیگر شفاف سازی شود. چه مرجعی مسئول این کار است؟ قانون اساسی برای مدیریت روابط بین مؤسسات مختلف چیست؟ چه کسی و با چه روش هایی گزارش ها را جمع آوری می کند؟ موضوع ملی و گزارش جامع و اجرایی ملی چگونه تهیه می شود؟ این و بسیاری از سوالات دیگر توسط قانون جامع ملی پاسخ داده شده است.
در سطح بین المللی هم همینطور است. ما مجموعه ای از تعهدات مربوط به مثلاً مقابله با داعش در چارچوب برجام را داریم و مجموعه ای از اقدامات منحصربفرد داریم، اما نمی توانیم آنها را هماهنگ کنیم، به نمایش بگذاریم و از شایستگی های آنها برای ایجاد روایت بین المللی استفاده کنیم. مرحله هر دستگاه بخشی از وظایف را انجام می دهد، اما باید سیستمی برای هماهنگی و مدیریت اقدامات در سطح ملی وجود داشته باشد.
همین امر در مورد کشورهایی در سطح دوجانبه نیز صدق می کند. قانون ملی می تواند روش همکاری های دوجانبه را در این زمینه مشخص کند و دامنه اقدام متقابل را در این نوع تعامل روشن کند. وقتی با کشور همسایه صحبت می کنید، با در نظر گرفتن قوانین ملی دو طرف می توان زمینه های قانونی همکاری را شناسایی کرد و همکاری ها و مبادلات را حساب شده و منظم انجام داد.
وقتی صحبت از حقوق می شود طبیعتا ذهن به سمت شورای اسلامی می رود. مقدمات اولیه باید انجام شود. اتاق فکر شورا باید قوانین ملی مبارزه با تروریسم در برخی کشورها را بررسی کند و کارشناسان نهادهای مختلف داخلی نظرات خود را ارائه کرده و در نهایت پیش نویس اولیه را ارائه کنند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر قانون ملی مبارزه با تامین مالی تروریسم 2014 را داریم که چارچوب آن بسیار مفید و مفید است.
اجازه دهید بگویم که این قانون تامین مالی اگرچه تنها بخشی از موضوع تروریسم را در بر می گیرد، اما اعتبار بالایی برای کشور قائل است و همواره به عنوان یک نیرو در تعاملات بین المللی از آن یاد می شود. وقتی خود نمایندگان مجلس در جلسات IPU شرکت می کنند، یکی از دستور کارهای مهم موضوع تروریسم است.
تعامل و گفتوگو وجود دارد، اما اگر تداوم در مواضع و نتیجهگیری اقدامات بینالمللی همان چیزی است که در حال بررسی آن هستیم، باید قانون ملی داشته باشیم و در همین چارچوب تعاملی منسجم و پایدار داشته باشیم که قطعاً نتایج بهتری به دنبال خواهد داشت. .
در ادبیات بینالمللی، ما از اصطلاح «مبارزه» به جای «مبارزه با تروریسم» استفاده میکنیم. زیرا رویارویی یک مبارزه است. در جنگ، دامنه فعالیتهای اطلاعاتی، پلیسی و نظامی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، اما رویارویی شامل برخورد با ریشههای تروریسم و تمام جنبههای مرتبط با آن است، به همین دلیل ترجیح میدهم از این اصطلاح استفاده کنم.
بخش مهمی از برخورد با ریشههای تروریسم و پیشگیری از آن، روایتسازی است. بسیار مهم است که روایات رایج در جامعه، تروریسم را اقدامی شیطانی، جنایتکارانه و غیرانسانی تلقی کنند. اگر روایات جریان اصلی چنین تصویری نداشته باشند، جوانان به راحتی در مواجهه با ناملایمات جامعه یا حتی زندگی شخصی خود طعمه روایت های دروغین و افراطی می شوند و طعمه مناسبی برای گروه های تروریستی می شوند.
بازماندگان و خانواده های قربانیان تروریسم یکی از مهم ترین منابع تزریق روایت های صحیح به جامعه هستند. برای مثال می توانید ببینید که شهر هیروشیما هر ساله چه برنامه های مفصلی را با مشارکت بازماندگان حمله اتمی در جنگ جهانی دوم انجام می دهد.
همه اینها نشان میدهد که ظرفیت بالایی برای خلاقیت روایی در این گروه وجود دارد. آنها خودشان این توانایی را دارند که آثار هنری مانند فیلم و ادبیات تولید کنند و مخاطب را شگفت زده کنند.
انتهای پیام/
منبع: دیده بان حقوق بشر در کردستان ایران