سیمایی صراف: ترویج علم و منبعی برای علم دوکارکرد دانشنامه است

تبلیغات بنری


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دایره المعارف ها برای ارتقای فرهنگ عمومی جامعه کار می کنند، گفت: ترویج علم و منبع دانش بودن کارکرد دوگانه دانشنامه است.

بهارین- شامگاه یکشنبه 4 شهریور 1403 هجری قمری مراسم رونمایی از جلد اول دانشنامه حقوق ایران در مرکز همایش های ریزن برگزار شد.

در این مراسم کاظم باجنوردی رئیس مرکز دایره المعارف اسلامی در خیرمقدم به حاضران گفت: مرکز دایره المعارف در اسفند ماه سال 62 با هدف گردآوری کتب مرجع ایرانی و اسلامی تأسیس شد.

وی افزود: با تجربه روزافزون کانون حقوقی ایران به پیشنهاد یکی از خادمین بر اساس قانون کشور اجرا و به آیت الله محقق داماد محول شد.
رئیس مرکز دایره المعارف اسلامی تایید کرد: پیش از آن آثار بزرگی تحت عنوان دایره المعارف منتشر شده بود اما جای خالی چنین کاری روشن بود.

وی در پایان گفت: این کتاب پاسخگوی نیاز علمی خواننده خواهد بود و امیدوارم جلدهای بعدی چاپ بعدی با انتقادات و پیشنهادات شما کاملتر و پربارتر باشد.

پس از آن آیت الله محقق داماد روی صحنه آمد و گفت: فکر می کنم یکی از مهم ترین کارهایی که قبل از مشروطه اتفاق افتاد، نوشتن کتاب یک کلمه بود.

وی افزود: در آن زمان هرج و مرج امنیتی عامل بدبختی کشور بود. اما به نظر من می توان به مشاور گفت که حق مهمتر از قانون است. دولت حقی به ملت نداد، این هم در بین مردم بود و حقوق باید در مقابل قانون مشخص شود.

آیت الله محقق ادامه داد: در دانشگاه ما عنوان دانشکده حقوق است در صورتی که قبل از قانون گذاری حقوق بشر را روشن کرده بودیم و دولت می دانست که باید حقوق ملت را تامین کند.

این پژوهشگر حوزه حقوق و دادگستری تایید کرد: نگارش دانشنامه به سبک آنچه امروز در دنیا وجود دارد و در مرکز دایره المعارف انجام شد.
وی تصریح کرد: این کار آسانی نبود و مؤلفان دایره المعارف کم بودند، اما در مدت کوتاهی شیوخ مشروعه گرد هم آمدند و شورای این دایره المعارف را تشکیل دادیم.

رئیس گروه حقوق در دایره المعارف اسلامی ادامه داد: اگر این کشور می خواهد پیشرفت کند و روی پای خود بایستد باید فرهنگ احترام به حقوق بشر را پایه گذاری کنیم و به جامعه تزریق کنیم. نهج البلاغه کتاب حقوق عمومی است.

وی با بیان اینکه اتفاقاتی که در زمان تدوین جلد اول این دایره المعارف به دلیل شیوع ویروس کرونا رخ داد، روند تدوین را کند کرد و ادامه داد: تصور نمی کنم تدوین جلد بعدی اینقدر طول بکشد و امیدوارم که در مدت زمان کوتاه تری تکمیل می شود.

سیما الصراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان این مراسم گفت: این اولین دایره المعارف حقوقی در کشور است. اگرچه افراد قبلاً در این زمینه تجربیاتی داشته اند، اما این دانشنامه تنها دایره المعارفی است که تمام ویژگی های یک دانشنامه را دارد.

وی افزود: مقدمه نویسی بسیار دشوارتر از نوشتن مقاله علمی است و به همین دلیل در دروس روش تحقیق تاکید می کنند که باید با مقدمه شروع کنید.

وزیر علوم با تایید اینکه از ورود طوفیسی در دانشنامه غفلت کردیم، تصریح کرد: اکنون مقرراتی برای ارتقا داریم و باید امتیازات ویژه ای برای ورود قائل شویم.

وی به دو کارکرد دایره المعارف اشاره کرد و گفت: اول اینکه یک منبع علمی است و از دانشجویان می خواهیم که با دانشنامه شروع به کار کنند. دایره المعارف ها دروازه ورود به علم هستند.

وی جنبه تبلیغاتی دایره المعارف را دومین کارکرد آن خواند و گفت: دایره المعارف ها باعث ارتقای فرهنگ عمومی جامعه می شود.

وزیر علوم همچنین پیشنهاد کرد: در این دانشنامه بزرگان حقوقی کشور را به عنوان مدخل وارد کرده و سپس سعی در نگارش این اثر و به روز رسانی آن داشته باشیم تا گذشت زمان آنها را منسوخ نکند.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *