وزیر امور خارجه کشورمان اتفاقات سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق را مصداق بارز دیپلماسی عمومی عنوان کرد و گفت: کار دیپلماسی عمومی، فرهنگی و رسانه ای سال ها توسط رئیس جمهور در نیم سال در روز انجام می شد. .
بهارین- عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه شرکت در برنامه گفتگوهای ویژه خبری با تشریح دستاوردهای سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق گفت: روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ابعاد مختلفی وجود دارد. در عراق روابط بین دولتها، اما همه دولتها تلاش میکنند تا دیپلماسی عمومی تصویر بهتری از یکدیگر و فضای مساعدتری در روابط ایجاد کنند تا بقیه تعاملات راحتتر انجام شود. البته اینکه بتوانید فضای عمومی یک کشور یا منطقه را تحت تاثیر قرار دهید تا روابط در زمینه های مختلف روانتر شود، این موضوع به خودی خود یک موضوع جدی در دیپلماسی است که به دیپلماسی عمومی معروف است .
وی ادامه داد: دیپلماسی عمومی ابعاد مختلفی دارد. گاهی اوقات شخصیت برخی افراد و رهبران می تواند این نقش را ایفا کند و موج مثبتی در روابط دو کشور ایجاد کند. آنچه در سفر به عراق اتفاق افتاد یکی از بارزترین نمونه های دیپلماسی عمومی از طریق برخوردهای شخصی رئیس جمهور در روابط بود. این روش خاص آقای پزشکیان در بغداد، اقلیم کردستان و منطقه بصره به خوبی اثرات خود را نشان داده است.
وزیر امور خارجه افزود: وی به ویژه در کردستان تحت تأثیر تسلط بر زبان کردی و روحیه متواضع و گرم خود در برابر فضا قرار گرفت. این سفر چندین سال است که روابط ما با کردستان را توسعه داده است. آنها با تسلط بر زبان کردی توانستند تعامل بسیار مثبت و مهمی داشته باشند.
عراقچی تصریح کرد: البته مذاکرات به زبان فارسی انجام شد. در مورد پروتکل هایی که ما داریم، سران سه قوه به زبان فارسی مذاکره می کنند، اما قبل، بعد و در حین مذاکرات، با صحبت های خود به زبان کردی و مصاحبه هایی که به زبان کردی در دو طرف مقابل انجام دادند، کاملا بر فضا تأثیر گذاشتند.
وی گفت: کار سال ها دیپلماسی عمومی، فرهنگی، رسانه ای و… توسط رئیس جمهور در نیم روز به سرانجام رسید. آقای بارزانی در دیدار با ایشان گفت که در تصور ما نیست که روزی با رئیس جمهور کردستان در ایران صحبت کنیم و ایشان به زبان کردی به ما پاسخ دهند.
وزیر امور خارجه گفت: این فضا باعث شد که خیلی از مسائلی که در حوزه های امنیتی، سیاسی و اقتصادی در آنجا داشتیم به گونه ای دیگر رسیدگی شود و مذاکره و به نتیجه رسیدن خیلی راحت تر بود. من فکر می کنم فضای ایجاد شده در آنجا اکنون برای ارتباطات بسیار گسترده تر آماده است.
عراقجی افزود: در جنوب عراق و در شهر بصره نیز شیوخ شیعه بادیهنشین با شور و شوق فراوان در سخنرانی آقای المدقیان شرکت کردند و ردای معروف خود را تقدیم کردند.
دیپلماسی عمومی شگفت انگیز
وی ادامه داد: جنبه دیپلماسی عمومی سفر و ارتباط با افکار عمومی دولت عراق واقعا شگفت انگیز بود. این اولین سفر یک رئیس جمهور ایران به اقلیم کردستان عراق و بصره بود و به همین دلیل بعد تاریخی داشت و از نظر نفوذ بسیار موثر بود و فصل جدیدی در روابط ما با عراق ایجاد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در خصوص توافقنامه امنیتی ایران و عراق اظهار کرد: تاکنون با همکاری دولت مرکزی عراق و اقدامات انجام شده در منطقه عراق، بخشهای زیادی از توافقنامه امنیتی اجرایی شده و بخشهایی نیز وجود داشته است. یا زمانی که موت از بغداد وعده داد که بقیه قطعات به سرعت اجرا می شود، چه در منطقه، چه در اربیل و چه در سلیمانیه، زمان برد. در هر دو شهر به ما اطمینان داده شد که بقیه اقداماتی که باید انجام شود انجام خواهد شد و کاملاً مطمئن بودیم که اقلیم کردستان عراق در آینده به هیچ وجه تهدیدی علیه ایران نخواهد بود و عناصری که در این مدت ما را تهدید می کنند، اگر چنین کنند، با آنها برخورد خواهد شد.
عراقچی خاطرنشان کرد: معتقدم این سفر علاوه بر دیپلماسی عمومی در حوزه امنیتی نیز دستاورد بسیار خوبی داشت. ما در زمینه اقتصادی چند موضوع مهم با عراقی ها داریم که در بغداد مطرح شد، پروژه راه آهن شلمچه – بصره، بازارچه های مرزی و بحث در مورد مطالباتمان از دولت عراق که حتی برای عراقی ها هم مشکل ساز شده است. . دولت عراق، اما در حال حاضر راه حل هایی وجود دارد که به دست آمده و اجرا شده است و اکنون در حال تایید است.
تصمیم گرفتیم به سمت همکاری استراتژیک حرکت کنیم
وی اذعان داشت: ما و عراق تصمیم گرفتیم به سمت همکاری راهبردی حرکت کنیم و سندی جامع برای همه ابعاد سیاسی، امنیتی، دفاعی، اقتصادی، زیست محیطی و غیره تعریف کنیم.
انتهای پیام/