سید محمد بهشتی (عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری و از اولین رؤسای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری)، مسعود سلطانی فر (رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از 1392 تا 1395) و وزیر ورزش در دولت دوم حسن روحانی)، جلیل گلشن (دانشمند اطهر، رئیس سابق پژوهشگاه میراث فرهنگی و مدیرکل باستان شناسی در زمان سازمان میراث فرهنگی)، غلامرضا ظریفیان (استاد تاریخ و معاون وزیر) از علوم دولتی سید محمد خاتمی)، پویا محمودیان (معاون سابق صنایع دستی)، جمشید حمزی زاده (رئیس انجمن هتل داران و دبیر ستاد مسافرت) در دولت محمود احمدی نژاد، عبدالمجید شریف زاده (رئیس سابق پژوهشگاه. هنرهای سنتی)، علی رضا تابش (معاون مشاور میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و متولی جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی)، امین عارف نیا (مشاور وزیر فعلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، یونس. شکرخواه (بنیانگذار روزنامه نگاری الکترونیک و از صاحب نظران و مترجمان علوم ارتباطات)، یدالله طاهرنژاد (از روسای سابق سازمان صنایع دستی)، زهرا پاذرماهری (دکترای مرمت بناهای تاریخی و مدیر کل سابق) دفتر حفظ آثار هنری و مرمت میراث فرهنگی در آن زمان، چهره ماندگار میراث فرهنگی و دارنده مدال هنری درجه یک، پیروز حناشی (دکتر معماری، چهل و ششمین شهردار تهران از سال 1397 تا 1400 و معاون شهرسازی و معماری وزارت کشور در دولت حسن روحانی)، محمدحسن طالبیان (معاون سابق میراث فرهنگی و عضو هیأت مدیره ثبت پرونده های میراث جهانی ایران)، محمدحسین ایمانی خوشخو (عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس شورای عالی میراث فرهنگی کشور). پارک علوم نرم، فناوری و صنایع فرهنگی) و علی دارابی (معاون میراث فرهنگی و معاونت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع سنتی در دوره ضرغامی) و صالحی امیری از جمله حاضران در اولین جلسه بودند. . جلسه شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی.
برخی از این افراد در هیات انتخاب وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دولت چهاردهم نیز حضور داشتند و برخی نیز از گزینه های پیشنهادی برای تصدی معاونت های این وزارتخانه هستند.
سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انگیزه تشکیل این شورا را پایان فردگرایی و ایجاد گفتمان جدید و نگاه جدید عنوان کرد و گفت: ما نیازمند گفتمان جدید هستیم. ابتدا باید بدانیم سخنرانی چیست و برای آن برنامه داشته باشیم. امیدوارم شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که اولین جلسه خود را در آن برگزار می کنیم بتواند به گفتمان سازی جدید کمک کند.
وی همچنین گفت: بنا داریم در جلسات این شورا موضوعات مختلف را مورد بررسی قرار دهیم. من معتقدم که دوران فردگرایی به پایان رسیده است و حکمرانی خوب مبتنی بر خرد جمعی مبنای راهبردها و تصمیم گیری ها خواهد بود.
صالحی العامری ادامه داد: توسعه و پیشرفت با حداکثر بهره مندی از تفکر متفکرانه و عقلانی امکان پذیر است. ما باید دیدگاه را تغییر دهیم و مسیر مدیریت را تغییر دهیم تا به درک مشترکی از مفهوم برسیم. در این میان یکی از مهمترین کاربردهای این شورا، ایده پردازی نو برای تغییر در ساختار و عملکرد نظام است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه در برنامه هفتم برای هر سه حوزه وظیفه این وزارتخانه اهدافی تصویب شده است که باید اجرایی شود، اظهار داشت: یکی از مشکلات این است که ساختار فعلی نمی تواند وظایف و وظایف را پوشش دهد. اهداف وزارتخانه ها به همین دلیل است که لایحه قانون وظایف این وزارت در مجلس نمایندگان در حال تصویب است و باید با هم فکری کنیم و در مورد این پیش نویس بحث کنیم. مثلاً باید دید رابطه این وزارتخانه با پژوهشگاه چیست؟ باید ساختار مناسبی تهیه کنیم و به دولت ارائه کنیم.