مطهرنیا: انتخابات ایران چه ربطی به انتخابات آمریکا دارد؟

تبلیغات بنری


مهدی مثرنیا با اشاره به انتخابات ایران در تیر و آبان در آمریکا گفت: متغیر اصلی در انتخابات کشور انتخاب کشور رقیب یا دشمن نیست. حقیقت این است که انتخابات در ایران یا آمریکا باید بر اهداف و منافع ملی متمرکز باشد. به هر حال، گرایش در تهران به سمت رای گیری و همچنین انتصاب رئیس جمهور به سمت گفتمان انقلابی با گرایش های رادیکال حاکم است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل ادامه می دهد: احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید وجود دارد. اما 5 ماه تا انتخابات آمریکا باقی مانده است و در این مدت شاهد فراز و نشیب های زیادی خواهیم بود.

به گفته وی، ترامپ چهره تجاری حرفه ای در حوزه سیاست دارد. در واقع او یک تاجر است و البته نیاز به معامله با ایران دارد.

وی در تحلیل عملکرد نامزدهای انتخاباتی می گوید: اگرچه چهره هایی مانند جلیلی و قالیباف در بین کاندیداها حضور دارند اما باید گفت که درک بازی آمریکا با اتحادیه اروپا و البته چین می تواند زمینه ساز بحث جدیدی در عرصه خارجی خط مشی. بنابراین آنچه اکنون در جمهوری اسلامی ملموس است این است که رئیس جمهور نباید تصمیم گیرنده نهایی در سیاست خارجی باشد. در عوض، به گفته ظریف، نخست وزیر، او نمی تواند تاثیر زیادی بر روند تصمیم گیری داشته باشد. هر چند بخشی از تصمیم گیری در شورای دولت و وزارت امور خارجه صورت می گیرد.

وی می گوید: این منطق که حضور رئیس جمهور تندرو در آمریکا که مواضع تندرو در قبال ایران دارد به این معناست که مسئولان نظام دیپلماسی باید معتدل باشند و نمی توانند موثر باشند و راه را باز کنند.

تبلیغات بنری

ettelaat به نقل از بهارین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *