غلامرضا ظریفیان در گفت و گو با خبرنگار «اطلاعات آنلاین»، با اشاره به وضعیت اقتصادی کنونی و وضعیت معیشتی مردم، می گوید: دولت آینده بدون توجه به سلیقه و رویکرد خود، قطعاً باید احیای فضای اقتصادی را سرلوحه خود قرار دهد. شانه ها دستور کار و البته دستیابی به این هدف، توجه کافی به الزامات کاهش مشکل است. یعنی مثلاً اگر در انتخاب وزرا، استانداران و … صلاحیت و تجربه در نظر گرفته نشود و «این» و «آن» برای مسئولیت های مهم فقط به دلیل سازگاری سازمانی و سیاسی انتخاب شوند، نتیجه چیزی نیست. اما ناکارآمدی که چنین وضعیتی مردم را روز به روز گرفتار خواهد کرد.
وی به احتمال بازگشت ترامپ به کاخ سفید اشاره می کند و می گوید: اگر مردم به این نتیجه برسند که حضورشان در پای صندوق های رای می تواند در تغییر معیشت و سبک زندگی آنها تاثیرگذار باشد، در انتخابات شرکت می کنند.
ظریفیان می افزاید: نتایج نظرسنجی ها حاکی از تغییر جزئی میزان مشارکت نسبت به انتخابات مجلس است که می تواند برای نظام و کشور نگران کننده باشد.
به گفته وی جامعه ایران در شرایطی قرار دارد که به شدت نیازمند حمایت و همفکری حاکمیت مردم است که این امر بدیهی است.
استاد تاریخ دانشگاه تهران می گوید: البته فضای سیاسی کشور امید چندانی به تغییر و اصلاح ندارد و احتمالا با آرای کم به استقبال انتخابات خواهیم رفت که می تواند منافع ملی و اصلاحات را به شدت تهدید کند. منافع عمومی
وی توضیح می دهد: بحث و گفتگو و گفتگوهای تبلیغاتی می تواند فضایی ایجاد کند که شور انتخاباتی در افکار عمومی قوی شود.
ظریفیان می گوید: شرایط کشور با محدودیت های بین المللی و اختلافات داخلی همراه است. به همین دلیل نمیتوان بر چیزی تاکید کرد جز اینکه در گام اول باید برخی سیاستها را به صورت ریشهای بازنگری کنیم. همچنین لازم است هر دولتی که پای کار می آید با سایر نهادها و ارگان ها هماهنگی لازم را داشته باشد تا بتواند در فضایی آرام و مساعد امور کشور را اداره کند. در پایان ذکر این نکته را ضروری می دانم و دولت چهاردهم باید توجه داشته باشد که هیچ موضوعی مهمتر از حل مشکل معیشتی نیست.
ettelaat به نقل از بهارین